Zaštita okoliša i prirode ili još i više

31.5.2015

A danas?

Nije moguće da se ne zapaze promjene koje su nastupile kao posljedica ubrzanog razvoja civilizacije. Svakodnevnica je obilježena trkom za profitom te lakšim i lagodnijim životom.

Sva dobra koja čovjek koristi u svakodnevnom životu upakirana su ili umotana u proizvode koji svojim vanjskim izgledom privlače i potiču psihologiju masa. Širi se potrošački mentalitet, a pritom se zanemaruju posljedice.

Čovjek uzima proizvode, iskoristi ih, potroši ili uništi. 

Ipak nešto ostaje. Možda će mnogi  od nas nestati prije ovog što se vidi na fotograqfijama.  Ni priroda više ne može sve uzeti, a moguće je da nam neće ni oprostiti ako se ovako nastavi.

Ipak, uz malo više savjesnog odnosa svih nas, može  se pomoći prirodi da se lakše bori protiv nemilosrdne znanosti i tehnologije koja  je u službi profita.
NAJČITANIJE

Krovni prozori

Učestala su pitanja o obvezi održavanja krovnih prozora. Problem se uglavnom javlja u obliku vlaženja (prokišnjavanja) Iako su krovni prozori dio ukupne krovne površine, postoje dvije vrste odgovora;

Predstavnik suvlasnika optužen za pronevjeru

Da su nužne promjene u načinu upravljanja stambenim zgradama, govori i slučaj iz Karlovca.

Prenosimo sdržaj sa portala Udruge suvasnika stanara grada Karlovca
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


ZAKON O UPRAVLJANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA

Više od deset godina ukazujemo na nedorečenost propisa kojima se regulira pitanje upravljanja i održavanja zgrada. Posljedice tog stanja vidljive su svakim danom sve više. Zgrade su u sve lošijem stan
Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov

NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se