Strategija

17.4.2014

Samo u jednoj ulici u Briselu, rasporedili su se na nekoliko punktova  članovi prosijačke obitelji. Tu je bila baka i četvoro unuka.  Baka je uzela najmlađeg unuka, stavila prostirku, polegla unuka i psa lutalicu pored sebe i sa otvorenim dlanom ispred  jednog marketa skupljala dobrovoljne priloge (prosila).  Preko puta ulice, sjedio je jedan punoljetni unuk, čitao knjigu, kraj njega pas, a ispred posudica za sitniš  koji ubaciju prolaznici.
Iz suprotne ulice našao je jedan  mladić negdje na granici punoljetnost. Iskrivljene  noge na "X" sa štakama. Prolazio je pored  djevojke koja je klečeći slasno jela debeli sendvić. Samo prije deset minuta, djevojka je molila milost sklopljenih ruku.

Sve ovo je uobičajena slika  iz koje se ne može izvesti zaključak da se radi o jednoj obitelji.

Nažalost  negdje oko podne, okupilo se društvo na jednom mjestu, bez znakova bjede i tjelesnih nedostataka i vjerovatno se dogovaralo za odlazak na ručak (vidi se po babi, djetetu i psu da se dobro hrane!) ili su radili raspored za poslijepodnevne aktivnosti.

 Kažem "nažalost" samo zato što sam se tu zatekao bez fotoaparata i nema dokaz za ovaj zaključak!

I još mi netko kaže da se kod nas loše živi! Naši imaju posude za smeće pa ih je manje u ulozi prosijaka!
NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Još 2008 godine Hrvatska udruga stanara je pokrenula inicijativu za donošenje Zakona o upravljanju i održavanju zgrada. Konačno je otvorena i javna rasprava!
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - velike promjene!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - velike promjene!

Pogledajte reportažu i pročitajte članak portala Dnevnik.hr - Nov@ TV!
Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Nekoliko informacija i savjeta za sigurno korištenje peći na čvrsta goriva

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više