Strategija

17.4.2014

Samo u jednoj ulici u Briselu, rasporedili su se na nekoliko punktova  članovi prosijačke obitelji. Tu je bila baka i četvoro unuka.  Baka je uzela najmlađeg unuka, stavila prostirku, polegla unuka i psa lutalicu pored sebe i sa otvorenim dlanom ispred  jednog marketa skupljala dobrovoljne priloge (prosila).  Preko puta ulice, sjedio je jedan punoljetni unuk, čitao knjigu, kraj njega pas, a ispred posudica za sitniš  koji ubaciju prolaznici.
Iz suprotne ulice našao je jedan  mladić negdje na granici punoljetnost. Iskrivljene  noge na "X" sa štakama. Prolazio je pored  djevojke koja je klečeći slasno jela debeli sendvić. Samo prije deset minuta, djevojka je molila milost sklopljenih ruku.

Sve ovo je uobičajena slika  iz koje se ne može izvesti zaključak da se radi o jednoj obitelji.

Nažalost  negdje oko podne, okupilo se društvo na jednom mjestu, bez znakova bjede i tjelesnih nedostataka i vjerovatno se dogovaralo za odlazak na ručak (vidi se po babi, djetetu i psu da se dobro hrane!) ili su radili raspored za poslijepodnevne aktivnosti.

 Kažem "nažalost" samo zato što sam se tu zatekao bez fotoaparata i nema dokaz za ovaj zaključak!

I još mi netko kaže da se kod nas loše živi! Naši imaju posude za smeće pa ih je manje u ulozi prosijaka!
NAJČITANIJE

Obnova zgrada oštećenih potresom.

Obnova zgrada oštećenih potresom.

Novi informator organizira vebinar na temu obnove zgrada oštećenih potresom
Dimnjaci i sigurnost

Dimnjaci i sigurnost

Česta se javjaju pitanja vezana za obavezne kontreole ispravnosti dimnjaka. Tko je odgovoran. Zašto su zakonom propisane obveze?
Dim-stručni časopis

Dim-stručni časopis

Dolazi sezona grijanja. Ispravnost uređaja i opreme i primjena nove tehnologije za opskrbu toplinskom energijom faktor sigurnosti i zaštite okoliša.
Proizvodnja  PVC stolarije

Proizvodnja PVC stolarije

Premalo ljudi zna o PVC stolariji. Pozitivna i negativna iskustva investitora pred nas su stavili zadatak da odgovorimo na neka pitanja. Dugo nam je trebalo da na nas netko primi u proizvodne pogone.
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Nova uredba o gospodarenju otpadom

Nova uredba o gospodarenju otpadom

Što kazati na Uredbu koja se samo tako naziva a u suštini donosi građanima višestruko povećane troškove. Zar nije jasno da otpad stvaraju ljudi. Zašto se ne primjeni nešto iz pozitivne prakse iz ra
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se