NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

5.5.2013

Zakone i propise donose za to Ustavom  predviđena tijela. Međutim mi smatramo da je dobro da se i građani na primjeren način uključe u ove veoma značajne procese te da na primjeren način daju doprinos pravnom normiranju  na području od posebnog društvenog značaja.  Godinama prevladava svijest o pravima iz vlasništva, ali izostaje dovoljna razina svijesti o obvezama  kako suvlasnika zgrada tako i predstavnika  koji su nositelji obveza od javnog interesa.

U ovoj rubrici  svi građani imaju mogućnost da izravno iznesu svoje prijedloge i mišljenja na ponuđena riješenja.

AKO NISMO DOVOLJNO INFORMIRANI I EDUCIRANI, OSTAJE NAM DA SE BAVIMO POSLJEDICAMA KOJE NASTAJU UPRAVO IZ TOG RAZLOGA
.

DA BI BOLJE RAZUMJELI POSTOJEĆE STANJE I ODNOSE, PREDLAŽEMO DA  STRPLJIVO PROČITATE  I OSTALI SADRŽAJ U OVOJ RUBRICI:

- INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.

(Objavljeno na ovom portalu 2009.g.)

-PRIJEDLOG ZA IZRADU NACRTA ZAKONA O STANOVANJU

Ometanja normalnog korištenja posebnog djela, stana ili drugog prostora

Već bezbroj pitanja se odnosi na ometanje od strane susjeda ili drugih osoba.
Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.