Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

28.5.2019

Formiranjem povjerenstva , pokrenuti su i formalni procesi sa ciljem donošenja Zakona o upravljnju i održavanju zgrada.  Pošto  se radi o Zakonu za čije donošenje postoji inicijative od prije dsetak godina, očigledno je da su i nadležni postali svjesni da se na dosadašnji način ne mogu kvalieteno održavati  stambene zgrade.

O nužnost donošenja  zakona kojim će se popuniti pravne praznine  koje su  posljedice  nedorečenosti Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima smo već ranije donosili niz zaključaka  i inicijativa , koje možete vidjeti na ovom portalu.

Kao član povjerenstva , Hrvatsku udrugu stanara i suvlasnka zgrada  če predstavljati predsjednik doc.dr.sc.Dejan Bodul.

Naša obveza je da pratimo procese koji će dovesti do konačnog cilja , apa ćemo po potrebi organizirati javne rasprave na tu temu.

Urednik

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- imenovano povjerestvo

Dočekali smo i taj trenutak da se krene u pripremu i donošenje zakona kojim će se regulirati pitanja koja nisu obuhvaćena u prethodnoj zakonskoj regulativi