Uvid u stanje na računu pričuve

4.10.2018

 
Suvlasnici mogu donijeti posrnu odluku  usvojenu od strane natpolovične većine suvlasnika po udjelu u vlasništvu  kojoj se određuju pravila za uvid u stanje računa pričuve. Odluka može sadržavati odredbe  u kojima se obvezuje predstavnik da svakom suvlasniku dostavi informaciju o stanju  na računu  naročito kad je u pitanju zajednički interes suvlasnika.  Odlukom se može definirati  izvješće o pojedinačnom izdatku ili troškovima za određeni vremenski period  ako za to postoji opravdan razlog.  Takva odluka se  dodaje ugovoru  o uzajamnim odnosima. Za upravitelja je to nalog za dostavljanje na uvid traženih podataka. 
Jednom godišnje, najkasnije do  30. o6. u narednoj godini,  zakonska obveza upravitelja je da svim suvlasnicima dostavi godišnje izvješće iz koje su jasno vidljivi svi prihodi i rashodi po pojedinačnim stavkama. 
 
Upravitelj je dužan takve podatke stavljati  na raspolaganje predstavniku suvlasnika, a ne suvlasnicima pojedinačno.
Ako predstavnik suvlasnika postupa  ne postupa po odluci iz osobnog interesa, potrebno ga je razriješiti  i izabrati novog. 
NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- drugi sastanak povjerenstva

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- drugi sastanak povjerenstva


Održan drugi sastanak Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga Zakona o upravljanju i održavanju zgrada

Odzvonilo predstavnicima suvlasnika na više zgrada

Zakonom vlasništvu i drugim stvarnim pravima određen je pravni status predstavnika suvlasnik. U Čl.375.st-2 toč.6. , međuvlasnički ugovor sadržai;
-Ime suvlasnika ovlaštenog za zastupanje suvlas
Nova uredba o gospodarenju otpadom

Nova uredba o gospodarenju otpadom

Što kazati na Uredbu koja se samo tako naziva a u suštini donosi građanima višestruko povećane troškove. Zar nije jasno da otpad stvaraju ljudi. Zašto se ne primjeni nešto iz pozitivne prakse iz ra

MAR-KAT


Upravitelj zgrada OTOK KRK
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se