Uprava za socijalnu skrb

19.3.2011

Uprava za socijalnu skrb je upravna organizacija u sastavu Ministarstva koja obavlja upravne i stručne poslove vezane uz sustav socijalne skrbi, a posebno skrb o djeci, mladeži i obiteljima koje nemaju dovoljno sredstva za podmirenje osnovnih životnih potreba ili im je pomoć potrebna radi otklanjanja uzroka socijalne ugroženosti;

Unutar uprave za socijalnu skrbi za nas je posebno interesantna  Služba za socijalnu skrb.

Stan prodan na dražbi zbog neplaćanja pričuve

Pravda je spora, ali dostižna. Ipak se može stati na kraj onima koji ne plaćaju pričuvu i svoje stanove koriste na neprimjeren način za ostale suvlasnike.

Krovni prozori

Učestala su pitanja o obvezi održavanja krovnih prozora. Problem se uglavnom javlja u obliku vlaženja (prokišnjavanja) Iako su krovni prozori dio ukupne krovne površine, postoje dvije vrste odgovora;

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov