Toplinska energija i nove tehnologije -nužne promjene

23.1.2015

U proteklom vremenu, opskrba toplinskom energijom nije ozbiljno utjecala na stanadard građana, posebice u stambenim zgradama. To je rezultiralo sa činjenicom da nismo sa dovljno pozornosti pratili razvojtehnološki razvoj i procese koji bi nam danas i tekako dobro došli.

Sada tek vidimo što nam je donio "siguran sustav" za opskrbu toplinskom energijom. Stara dotrajala tehnologija i infrastruktura, veliki troškovi održavanja, veliki gubitci energije i  od svega najviše izraženo preveliki računi za plaćanje. Nikad teži udarac  na socijalni status građana koji su ovisni o sustavima centralnog grijanja.

Kranje je vrijeme da ozbiljno sagledamo  sadašnjost  i vidimo budućnost u investicijama  koje bi nam osigurale jeftiniji i kvalitetniji način.

Izvori informacija i savjeta:

-osiguranja toplinske energije

- iz prakse

-oprema za kotlovnice

-reference

-domaći proizvođač

-kontejnerski uređaji

Predstavnik suvlasnika po ulazima

Zgrada kao jedinstvena građevina mora imati jednog predstavnika.

Novost u rubrici "Pitanja i odgovori

Zbog usklađivanja sa odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, u rubrici "pitanja i odgovori" izvršili smo određene promjene.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov