Toplinska energija i nove tehnologije -nužne promjene

23.1.2015U proteklom vremenu, opskrba toplinskom energijom nije ozbiljno utjecala na stanadard građana, posebice u stambenim zgradama. To je rezultiralo sa činjenicom da nismo sa dovljno pozornosti pratili razvojtehnološki razvoj i procese koji bi nam danas i tekako dobro došli.

 Sada tek vidimo što nam je donio "siguran sustav" za opskrbu toplinskom energijom. Stara dotrajala tehnologija i infrastruktura, veliki troškovi održavanja, veliki gubitci energije i  od svega najviše izraženo preveliki računi za plaćanje. Nikad teži udarac  na socijalni status građana koji su ovisni o sustavima centralnog grijanja. 

Kranje je vrijeme da ozbiljno sagledamo  sadašnjost  i vidimo budućnost u investicijama  koje bi nam osigurale jeftiniji i kvalitetniji način.

Izvori informacija i savjeta:

-osiguranja toplinske energije

- iz prakse

-oprema za kotlovnice

-reference

-domaći proizvođač

-kontejnerski uređaji
NAJČITANIJE

Predstavnik suvlasnika po ulazima

Zgrada kao jedinstvena građevina mora imati jednog predstavnika.

Novost u rubrici "Pitanja i odgovori

Zbog usklađivanja sa odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, u rubrici "pitanja i odgovori" izvršili smo određene promjene.

RAZDJELNICI

Dolazi nova sezona grijanja, i ponovno se otvara pitanje razdjelnik. Zašto su samo kod nas u Hrvatskoj razdjelnici nepoželjni?
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


ZAKON O UPRAVLJANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA

Više od deset godina ukazujemo na nedorečenost propisa kojima se regulira pitanje upravljanja i održavanja zgrada. Posljedice tog stanja vidljive su svakim danom sve više. Zgrade su u sve lošijem stan
Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov

NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se