TKO JE ZABORAVIO OBVEZE

26.8.2009

Interesantno!

Traži se krivac!

Nema potrebe lutati tražeći pravno tumačenje. Naročito obveznik plaćanja pričuve jer je dobro znao da ta obveza postoji. Slažem se sa djelom komentara u kojem se navodi da je obveznik trebao sam preko svog predstavnika suvlasnika pitati što je sa uplatnicama.

Zašto?

Zato što novac za održavaju osiguravaju suvlasnici a ne "Holding". Dužnik je mudro plaćao samo 20 kuna pričuve za garažu, dok su njegovi susjedi plaćali pričuvu koja se ulaže u održavanje zajedničkih dijelova zgrade , između ostalog i za održavanje njegovog idealnog dijela krova nad glavom.

Zaključak!

Dužnik-obveznik je na vrijeme trebao preko predstavnika upozoriti "Holding" jer mu na vrijeme nije dostavio uplatnice. Morala je proraditi savjest da susjedi nisu dužni plaćati obveze umjesto njega.

Narvno, odovoran je i "Holding" u onom djelu izvršavanja obveze naplaćivanja svih potraživanja u ime i za račun suvlasnika.


NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- drugi sastanak povjerenstva

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- drugi sastanak povjerenstva


Održan drugi sastanak Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga Zakona o upravljanju i održavanju zgrada

Odzvonilo predstavnicima suvlasnika na više zgrada

Zakonom vlasništvu i drugim stvarnim pravima određen je pravni status predstavnika suvlasnik. U Čl.375.st-2 toč.6. , međuvlasnički ugovor sadržai;
-Ime suvlasnika ovlaštenog za zastupanje suvlas
Nova uredba o gospodarenju otpadom

Nova uredba o gospodarenju otpadom

Što kazati na Uredbu koja se samo tako naziva a u suštini donosi građanima višestruko povećane troškove. Zar nije jasno da otpad stvaraju ljudi. Zašto se ne primjeni nešto iz pozitivne prakse iz ra

MAR-KAT


Upravitelj zgrada OTOK KRK
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se