Povodom emisije

8.5.2016

Za slučaj stanara u stambenoj zgradi u Puli koji na neprimjeren način ugrožava ostale suvlasnike doznali smo iz emisije "Provjereno" koju je emitirala Nova TV .

 

Nakon saznanja vidjeli smo da nije dovoljno da damo samo svoj komentar pa smo se aktivno uključili u rješavanje problema.


Predstavnici Udruge sastali su se 16.05. u Puli s predstavnicima stanara-suvlasnika zgrade i predstavnicima upravitelja. Na sastanku je donesen zaključak da je nužnp da se drugi nadležni subjekti uključive u rješavanje problema


Na našu inicijativu, Grad Pula je prihvatio prijedlog da se organizira sastanak predstavnika Grada Pule, Sanitarne inspekcije, Policijske uprave Istarske, Službe socijalne skrbi i Zavoda za javno zdravstvo te predstavnici suvlasnika, upravitelja i  Udruge stanara. Sastanak će se održati u Puli 24.05.2016. g.


Slučaj je zaista složen i zahtijeva suradnju svih navedenih kako bi se na zakonit ali human način riješio problem. Nadamo se da ćemo uspješno riješiti ovaj slučaj koji nažalost nije usamljen.


Više o slučaju možete vidjeti na http://blog.zapadstan.hr/iskljucenjeizsuvlasnickezajednice/
NAJČITANIJE

Pretprijava za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta Dostupnost do stana

Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb u suradnji s Hrvatskom udrugom za dizala i Koordinacijskim odborom društava i udruga HP i HT umirovljenika Hrvatske uključila se u pokretanje projekta Dostu

PREDSTAVNIK STANARA 14 GODINA 'MUZAO' NOVAC IZ PRIČUVE! Zagrepčanin (60) novac stanara uplaćivao na svoj privatni račun, evo koliko im je ukupno uzeo

Da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri status predstavnika suvlasnika u stambenim zgradama, vidi se iz najnovijih slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti.

RAZDJELNICI

Dolazi nova sezona grijanja, i ponovno se otvara pitanje razdjelnik. Zašto su samo kod nas u Hrvatskoj razdjelnici nepoželjni?
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


ZAKON O UPRAVLJANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA

Više od deset godina ukazujemo na nedorečenost propisa kojima se regulira pitanje upravljanja i održavanja zgrada. Posljedice tog stanja vidljive su svakim danom sve više. Zgrade su u sve lošijem stan

NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se