Povodom emisije

8.5.2016

Za slučaj stanara u stambenoj zgradi u Puli koji na neprimjeren način ugrožava ostale suvlasnike doznali smo iz emisije "Provjereno" koju je emitirala Nova TV .

Nakon saznanja vidjeli smo da nije dovoljno da damo samo svoj komentar pa smo se aktivno uključili u rješavanje problema.

Predstavnici Udruge sastali su se 16.05. u Puli s predstavnicima stanara-suvlasnika zgrade i predstavnicima upravitelja. Na sastanku je donesen zaključak da je nužnp da se drugi nadležni subjekti uključive u rješavanje problema

Na našu inicijativu, Grad Pula je prihvatio prijedlog da se organizira sastanak predstavnika Grada Pule, Sanitarne inspekcije, Policijske uprave Istarske, Službe socijalne skrbi i Zavoda za javno zdravstvo te predstavnici suvlasnika, upravitelja i  Udruge stanara. Sastanak će se održati u Puli 24.05.2016. g.

Slučaj je zaista složen i zahtijeva suradnju svih navedenih kako bi se na zakonit ali human način riješio problem. Nadamo se da ćemo uspješno riješiti ovaj slučaj koji nažalost nije usamljen.

Više o slučaju možete vidjeti na http://blog.zapadstan.hr/iskljucenjeizsuvlasnickezajednice/

Podatci o dužnicima pričuve

U godišnjoj bilanci upravitelji su dužni upoznati sve suvlasnike o poslovanju zgrade. Između ostalog bilanca mora sadržavati i podatke o dugovanjima poimenično za svakog dužnika.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.