Povodom emisije

8.5.2016

Za slučaj stanara u stambenoj zgradi u Puli koji na neprimjeren način ugrožava ostale suvlasnike doznali smo iz emisije "Provjereno" koju je emitirala Nova TV .

Nakon saznanja vidjeli smo da nije dovoljno da damo samo svoj komentar pa smo se aktivno uključili u rješavanje problema.

Predstavnici Udruge sastali su se 16.05. u Puli s predstavnicima stanara-suvlasnika zgrade i predstavnicima upravitelja. Na sastanku je donesen zaključak da je nužnp da se drugi nadležni subjekti uključive u rješavanje problema

Na našu inicijativu, Grad Pula je prihvatio prijedlog da se organizira sastanak predstavnika Grada Pule, Sanitarne inspekcije, Policijske uprave Istarske, Službe socijalne skrbi i Zavoda za javno zdravstvo te predstavnici suvlasnika, upravitelja i  Udruge stanara. Sastanak će se održati u Puli 24.05.2016. g.

Slučaj je zaista složen i zahtijeva suradnju svih navedenih kako bi se na zakonit ali human način riješio problem. Nadamo se da ćemo uspješno riješiti ovaj slučaj koji nažalost nije usamljen.

Više o slučaju možete vidjeti na http://blog.zapadstan.hr/iskljucenjeizsuvlasnickezajednice/

Pretprijava za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta Dostupnost do stana

PREDSTAVNIK STANARA 14 GODINA 'MUZAO' NOVAC IZ PRIČUVE! Zagrepčanin (60) novac stanara uplaćivao na svoj privatni račun, evo koliko im je ukupno uzeo

Da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri status predstavnika suvlasnika u stambenim zgradama, vidi se iz najnovijih slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti.