Povodom emisije

8.5.2016

Za slučaj stanara u stambenoj zgradi u Puli koji na neprimjeren način ugrožava ostale suvlasnike doznali smo iz emisije "Provjereno" koju je emitirala Nova TV .

 

Nakon saznanja vidjeli smo da nije dovoljno da damo samo svoj komentar pa smo se aktivno uključili u rješavanje problema.


Predstavnici Udruge sastali su se 16.05. u Puli s predstavnicima stanara-suvlasnika zgrade i predstavnicima upravitelja. Na sastanku je donesen zaključak da je nužnp da se drugi nadležni subjekti uključive u rješavanje problema


Na našu inicijativu, Grad Pula je prihvatio prijedlog da se organizira sastanak predstavnika Grada Pule, Sanitarne inspekcije, Policijske uprave Istarske, Službe socijalne skrbi i Zavoda za javno zdravstvo te predstavnici suvlasnika, upravitelja i  Udruge stanara. Sastanak će se održati u Puli 24.05.2016. g.


Slučaj je zaista složen i zahtijeva suradnju svih navedenih kako bi se na zakonit ali human način riješio problem. Nadamo se da ćemo uspješno riješiti ovaj slučaj koji nažalost nije usamljen.


Više o slučaju možete vidjeti na http://blog.zapadstan.hr/iskljucenjeizsuvlasnickezajednice/
NAJČITANIJE

Podatci o dužnicima pričuve

U godišnjoj bilanci upravitelji su dužni upoznati sve suvlasnike o poslovanju zgrade. Između ostalog bilanca mora sadržavati i podatke o dugovanjima poimenično za svakog dužnika.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.

RAZDJELNICI

Dolazi nova sezona grijanja, i ponovno se otvara pitanje razdjelnik. Zašto su samo kod nas u Hrvatskoj razdjelnici nepoželjni?
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


ZAKON O UPRAVLJANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA

Više od deset godina ukazujemo na nedorečenost propisa kojima se regulira pitanje upravljanja i održavanja zgrada. Posljedice tog stanja vidljive su svakim danom sve više. Zgrade su u sve lošijem stan

NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se