Poštovani!

Prije nego li postavite pitanje, molimo vas da pokušate pronaći željeni odgovor koji smo dali na već ranije potavljena pitanja koristeći tražilicu. Mnogo odgovora na vaša pitanja možete pronaći u Uredbi o održavanju Zgrada i Zakonu o vlasništvu i drigim stvarnim pravima (naročito čl.44 i 45. te od čl. 81 do čl .93. , čl. 110. i 375 do 386.).
Do sada smo primili nekoliko tisuća pitanja, i mnoga se često ponavljaju. Pitanja je svaki dan sve više, i nemoguće je pravodobno na svako dati odgovor.

Podatci o dužnicima pričuve

U godišnjoj bilanci upravitelji su dužni upoznati sve suvlasnike o poslovanju zgrade. Između ostalog bilanca mora sadržavati i podatke o dugovanjima poimenično za svakog dužnika.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.