OIB stambenih zgrada- ponovo pitanje pravne osobnosti

17.6.2015

Pitanje:

Predstavnik sam suvlasnika i iz HEP-a su od mene u više navrata tražili da im dostavim OIB kako bi mi pripisali el. brojilo koje mjeri zajedničku potroąnju. S obzirom da na sebe nisam želio prihvatiti taj rizik jer imamo suvlasnika koji su neuredni platiąe odn. koji uopće ne plaćaju ovu obvezu, HEP nam je isključio struju i ponovno uključenje uvjetovao dostavom mog OIB-a, ąto je praktički ucjena. Ima li HEP zakonsku osnovu za ovakvo postupanje i koje su opcije?

Predstavnik suvlasnika nema aktivnu legitimaciju za zastupanje svih suvlasnika po ovom pitanju, pa prema tome ne može imati ni obavezu  i odgovornost osim u svom idealnom dijelu u svojstvu suvlasnika.

Nema opcije koju bi mogli preporučiti

Da bi sve bilo  donekle po propisima,  HEP bi u idealnom dijelu trebao zaduživati svakog suvlasnika. pjedinačno.

Pretprijava za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta Dostupnost do stana

PREDSTAVNIK STANARA 14 GODINA 'MUZAO' NOVAC IZ PRIČUVE! Zagrepčanin (60) novac stanara uplaćivao na svoj privatni račun, evo koliko im je ukupno uzeo

Da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri status predstavnika suvlasnika u stambenim zgradama, vidi se iz najnovijih slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti.