Krovni prozori

4.1.2018

1. Ako su krovni prozori dio građevine izgrađene prema projektu  onda su to zajednički dijelovi i održavaju se sredstvima pričuve. To je u situaciji kad dolazi do prokišnjavanja uslijed dotrajalosti. Ako je do prokišnjavanja došlo uslijed nepravilnog korištenja (otvaranje i zatvaranje od strane vlasnika tog posebnog dijela, onda oštećenja sanira on sam.

2. Ako su  krovni prozori ugrađeni naknadno  kao investicija vlasnika tog posebnog dijela, u cijelosti je to njegova obveza.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- imenovano povjerestvo

Dočekali smo i taj trenutak da se krene u pripremu i donošenje zakona kojim će se regulirati pitanja koja nisu obuhvaćena u prethodnoj zakonskoj regulativi