Krađa novca od pričuve

3.5.2014

Foto: Milan BUGARIĆ

Učitavam...

Objavljeno 24. travnja, 2014.

U Zavodu se više neće moći primati uplate za pričuvu

OSIJEK - Provalnik je iz Zavoda za stanovanje ukrao nekoliko stotina tisuća kuna! Potvrdila je to, nakon provedene kriminalističke obrade, Policijska uprava osječko-baranjska. Odmah nakon prijave krađe, djelatnici Zavoda za stanovanje su uz nazočnost policijskih inspektora napravili inventuru koja je potvrdila strahove da je ukradena velika količina novca. U pitanju je novac od uplate pričuve.

- Ukradeni novac zapravo je novac građana koji su uplatili za pričuvu. Puno je žiro-računa, tako da je dio novca ostao kod nas, ali na žalost, netko ga je ukrao. Važno je napomenuti da građani time neće biti oštećeni, odnosno neće snositi posljedice. Policija je potvrdila da provodi istragu i nadam se da će pronaći onoga tko je učinio ovu nesvakidašnju krađu - potvrdio nam je Bojan Bodražić, direktor Zavoda za stanovanje.

Provala se zbila tijekom produljenog blagdanskog vikenda, između petka i utorka. Za sada nepoznati lopovi provalili su u prostor blagajne, nakon čega su otvorili sef i ukrali nekoliko stotina tisuća kuna. Neslužbeno doznajemo da su djelatnici na blagajni ostali i bez opreme i bez blagajne. S obzirom na to da se policijska obrada nastavlja, nije potvrđena informacija jesu li provalnici sa sobom odnijeli sigurnosni sustav te snimke videonadzora. Lopovi su, prema svemu sudeći, znali gdje provaljaju i što kradu. Policija je u cilju rasvjetljavanja ove provale, doznajemo, izuzela snimke nadzornih kamera s tvrtki i institucija u blizini mjesta krađe - u Krežminoj, Stepinčevoj i Gundulićevoj ulici.

Marija MIHELIĆ

Pretprijava za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta Dostupnost do stana

PREDSTAVNIK STANARA 14 GODINA 'MUZAO' NOVAC IZ PRIČUVE! Zagrepčanin (60) novac stanara uplaćivao na svoj privatni račun, evo koliko im je ukupno uzeo

Da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri status predstavnika suvlasnika u stambenim zgradama, vidi se iz najnovijih slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti.