Krađa novca od pričuve

3.5.2014

Foto: Milan BUGARIĆ
Učitavam...


Objavljeno 24. travnja, 2014.


U Zavodu se više neće moći primati uplate za pričuvu


OSIJEK - Provalnik je iz Zavoda za stanovanje ukrao nekoliko stotina tisuća kuna! Potvrdila je to, nakon provedene kriminalističke obrade, Policijska uprava osječko-baranjska. Odmah nakon prijave krađe, djelatnici Zavoda za stanovanje su uz nazočnost policijskih inspektora napravili inventuru koja je potvrdila strahove da je ukradena velika količina novca. U pitanju je novac od uplate pričuve.


- Ukradeni novac zapravo je novac građana koji su uplatili za pričuvu. Puno je žiro-računa, tako da je dio novca ostao kod nas, ali na žalost, netko ga je ukrao. Važno je napomenuti da građani time neće biti oštećeni, odnosno neće snositi posljedice. Policija je potvrdila da provodi istragu i nadam se da će pronaći onoga tko je učinio ovu nesvakidašnju krađu - potvrdio nam je Bojan Bodražić, direktor Zavoda za stanovanje.


Provala se zbila tijekom produljenog blagdanskog vikenda, između petka i utorka. Za sada nepoznati lopovi provalili su u prostor blagajne, nakon čega su otvorili sef i ukrali nekoliko stotina tisuća kuna. Neslužbeno doznajemo da su djelatnici na blagajni ostali i bez opreme i bez blagajne. S obzirom na to da se policijska obrada nastavlja, nije potvrđena informacija jesu li provalnici sa sobom odnijeli sigurnosni sustav te snimke videonadzora. Lopovi su, prema svemu sudeći, znali gdje provaljaju i što kradu. Policija je u cilju rasvjetljavanja ove provale, doznajemo, izuzela snimke nadzornih kamera s tvrtki i institucija u blizini mjesta krađe - u Krežminoj, Stepinčevoj i Gundulićevoj ulici.


Marija MIHELIĆ


 


NAJČITANIJE

Podatci o dužnicima pričuve

U godišnjoj bilanci upravitelji su dužni upoznati sve suvlasnike o poslovanju zgrade. Između ostalog bilanca mora sadržavati i podatke o dugovanjima poimenično za svakog dužnika.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.

RAZDJELNICI

Dolazi nova sezona grijanja, i ponovno se otvara pitanje razdjelnik. Zašto su samo kod nas u Hrvatskoj razdjelnici nepoželjni?
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


ZAKON O UPRAVLJANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA

Više od deset godina ukazujemo na nedorečenost propisa kojima se regulira pitanje upravljanja i održavanja zgrada. Posljedice tog stanja vidljive su svakim danom sve više. Zgrade su u sve lošijem stan

NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se