Javna objava podataka o dužnicima za neplaćanje pričuve

28.7.2014


Podatci osoba koje ne plaćaju redovito pričuvu ne smiju se isticati  na javnim mjestima. Obilježje javnog mjesta može imati i oglasna ploča u zgradi koja je dostupna svim osobama koje stalno borave u zgradi i onima koji su tu povremeno ili samo u prolazu.

Isticajem podaka na javnim  mjestima, podatci su dostupni i osobama koje nisu članovi suvlasničke zajednice.

Pod predpostavkom da u nekim slučajevima postoji i opravdan razlog za neizvršavanje te obveze, javno objavljivanje te vrste podataka može šteti časti i ugledu tih osoba.

Međutim, svi suvlasnici stambene zgrade moraju biti upoznati s tim podatcima. U pravilu se ti podatci mogu iznijeti na zatvorenim sastancima ili kroz godišnje izvješće (bilanca) koje  mora dobiti svaki suvlasnik.
 

Jedan od razloga je i činjenica da se postupci postupka prisilne naplate pokrivaju iz pričuve!


NAPOMENA!

Osobne podatke štiti Agencija za zaštitu osobnih podataka. Kazna je 20-40 tisuća kuna.
Krešimir
10.7.2014
Igor G.
9.8.2014
Krešimir
30.7.2014

NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- drugi sastanak povjerenstva

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- drugi sastanak povjerenstva


Održan drugi sastanak Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga Zakona o upravljanju i održavanju zgrada

Odzvonilo predstavnicima suvlasnika na više zgrada

Zakonom vlasništvu i drugim stvarnim pravima određen je pravni status predstavnika suvlasnik. U Čl.375.st-2 toč.6. , međuvlasnički ugovor sadržai;
-Ime suvlasnika ovlaštenog za zastupanje suvlas
Nova uredba o gospodarenju otpadom

Nova uredba o gospodarenju otpadom

Što kazati na Uredbu koja se samo tako naziva a u suštini donosi građanima višestruko povećane troškove. Zar nije jasno da otpad stvaraju ljudi. Zašto se ne primjeni nešto iz pozitivne prakse iz ra

MAR-KAT


Upravitelj zgrada OTOK KRK
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se