Iznošenje osobnih podataka o suvlasnicima

17.10.2018

Zakonom je zabranjeno iznošenje osobnih podatak u javnosti. Međutim , unutar suvlasničke zajednice, mogu se koristiti podatci o suvlasnicima isključivo po pitanjima vezanim za prava i obveze  upravljanja i održavanja zajedničkih dijelova zgrade. To su uglavnom pitanja vezana za:
 
-plaćanje pričuve,
-korištenje zajedničkih djelova i infrastrukture ,
-oštećenja  zajedničkih dijelova i infrastrukture
 
i ostala pitanja  vezana za zajedničke dijelove zgrade. 
 
To znači da se osobni podatci ne smiju isticati i koristiti na način da budu dostupni osobama izvan zajednice (primjer; oglasne ploče ili druga mjesta  vidljiva  osobama izvan suvlasničke zajednice). 
 
Kad su u pitanju međusobni odnosi  vlasnika posebnih dijelova (stanova ili drugih prostorija u vlasništvu pojedinca ), podatci  se ne smiju koristiti   ni unutar suvlasničke zajednice ako se ne radi o pitanjima  reguliranim ugovorom o uzajamnim odnosima suvlasnika .
Tu se radi o povredi osobnih prava. 
NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- imenovano povjerestvo

Dočekali smo i taj trenutak da se krene u pripremu i donošenje zakona kojim će se regulirati pitanja koja nisu obuhvaćena u prethodnoj zakonskoj regulativi

RAZDJELNICI

Dolazi nova sezona grijanja, i ponovno se otvara pitanje razdjelnik. Zašto su samo kod nas u Hrvatskoj razdjelnici nepoželjni?
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se