Iznošenje osobnih podataka o suvlasnicima

17.10.2018

Zakonom je zabranjeno iznošenje osobnih podatak u javnosti. Međutim , unutar suvlasničke zajednice, mogu se koristiti podatci o suvlasnicima isključivo po pitanjima vezanim za prava i obveze  upravljanja i održavanja zajedničkih dijelova zgrade. To su uglavnom pitanja vezana za:
 
-plaćanje pričuve,
-korištenje zajedničkih djelova i infrastrukture ,
-oštećenja  zajedničkih dijelova i infrastrukture
 
i ostala pitanja  vezana za zajedničke dijelove zgrade. 
 
To znači da se osobni podatci ne smiju isticati i koristiti na način da budu dostupni osobama izvan zajednice (primjer; oglasne ploče ili druga mjesta  vidljiva  osobama izvan suvlasničke zajednice). 
 
Kad su u pitanju međusobni odnosi  vlasnika posebnih dijelova (stanova ili drugih prostorija u vlasništvu pojedinca ), podatci  se ne smiju koristiti   ni unutar suvlasničke zajednice ako se ne radi o pitanjima  reguliranim ugovorom o uzajamnim odnosima suvlasnika .
Tu se radi o povredi osobnih prava. 
NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- imenovano povjerestvo

Dočekali smo i taj trenutak da se krene u pripremu i donošenje zakona kojim će se regulirati pitanja koja nisu obuhvaćena u prethodnoj zakonskoj regulativi
Nova uredba o gospodarenju otpadom

Nova uredba o gospodarenju otpadom

Što kazati na Uredbu koja se samo tako naziva a u suštini donosi građanima višestruko povećane troškove. Zar nije jasno da otpad stvaraju ljudi. Zašto se ne primjeni nešto iz pozitivne prakse iz ra

Energetska obnova zgrada

Koliko kvalitetni se obavlja energetska obnova zgrada, je pitanje na koje će odgovori stizati u budućem vremenu. Međutim, već sada se javljaju "slučajevi".

RAZDJELNICI

Dolazi nova sezona grijanja, i ponovno se otvara pitanje razdjelnik. Zašto su samo kod nas u Hrvatskoj razdjelnici nepoželjni?
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se