INFORMIRAJTE SE PRIJE KUPNJE GRAĐEVINSKOG MATERIJALA

18.2.2011

Građevina se ne gradi za kratkoročnu upotrebu. Ona treba biti dom za generacije. Tradiciju čvrste i kvalitetne gradnje treba i dalje održavati, veoma brz razvoj znanstvenih i tehnoloških dostignuća na području građevinskih materijala ostavlja zaista značajan utjecaj.

Upravo zbog činjenice da svaki novi proizvod nevjerojatno brzo potiskuje onaj prethodni, pri odabiru treba malo usporiti i na miru odabrati ono što ima dokazanu kvalitetu, pa i u slučaju da nam trenutna cijena ne odgovara. Ne treba zanemariti činjenicu da je mogućnost kupnje materijala na jednom mjestu značajna ušteda u troškovima prijevoza, a ponekad se na količinu može dobiti značajan popust na cijenama.

Na našem tržištu postoji velik broj poznatih i manje poznatih  proizvođača građevinskih materijala, domaćih i stranih.

S obzirom na velike zahtjeve u kvaliteti materijala koji se koriste kod sanacije pročelja postojećih stambenih objekata, postavlja se pitanje kako odabrati adekvatan materijal za sanaciju vašeg objekta koji će zadovoljiti i najviše tehnološke normative.

Zgrade se grade od temelja, a održavaju od krova. Od pravilne izvedbe temelja i materijala dokazane kakvoće ovisi stabilnost građevine. Ako nisu kvalitetni temelji, nema prave vrijednosti građevine.

Kad je riječ o održavanju stambenih zgrada, jedan od najtežih problema je hidroizolacija. Taj problem može se usporediti s karcinomom  u ljudskom organizmu. Danas je, nasreću, protiv tog problema pronađeno niz rješenja.

Kao posljedica brze gradnje i primjene neprovjerenih građevinskih materijala, stolarije koja hermetički zatvara prostorije i drugih faktora, česta je pojava plijesni ili gljivica u stanovima i drugim prostorijama.

Plijesan na zidovima čest je problem u stanovima pogotovo zato što se širi na drvene površine, fuge između pločica itd. S obzirom na to da je plijesan iz zdravstvenih i estetskih razloga jako nepoželjna pojava, svi je se žele što prije riješiti.
Nove tehnologije i znanstvena rješenja postoje. Uz pravilnu primjenu raspoloživih sredstava mogu se spriječiti štetne posljedice.

Termoizolacijska svojstva materijala danas su neizostavan faktor pri građenju i rekonstrukciji građevina.

Toplinska i zvučna izolacija rješavaju se jedinstevnim zahvatima jer su materijali tehnološki pripremljeni za višestruke funkcije.

Kupnjom na jednom mjestu značajno se smanjuju troškovi.

Zvonko
19.5.2012

Predstavnik suvlasnika po ulazima

Zgrada kao jedinstvena građevina mora imati jednog predstavnika.

Novost u rubrici "Pitanja i odgovori

Zbog usklađivanja sa odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, u rubrici "pitanja i odgovori" izvršili smo određene promjene.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov