INFORMIRAJTE SE PRIJE KUPNJE GRAĐEVINSKOG MATERIJALA

18.2.2011

Građevina se ne gradi za kratkoročnu upotrebu. Ona treba biti dom za generacije. Tradiciju čvrste i kvalitetne gradnje treba i dalje održavati, veoma brz razvoj znanstvenih i tehnoloških dostignuća na području građevinskih materijala ostavlja zaista značajan utjecaj.

Upravo zbog činjenice da svaki novi proizvod nevjerojatno brzo potiskuje onaj prethodni, pri odabiru treba malo usporiti i na miru odabrati ono što ima dokazanu kvalitetu, pa i u slučaju da nam trenutna cijena ne odgovara. Ne treba zanemariti činjenicu da je mogućnost kupnje materijala na jednom mjestu značajna ušteda u troškovima prijevoza, a ponekad se na količinu može dobiti značajan popust na cijenama.

Na našem tržištu postoji velik broj poznatih i manje poznatih  proizvođača građevinskih materijala, domaćih i stranih.

S obzirom na velike zahtjeve u kvaliteti materijala koji se koriste kod sanacije pročelja postojećih stambenih objekata, postavlja se pitanje kako odabrati adekvatan materijal za sanaciju vašeg objekta koji će zadovoljiti i najviše tehnološke normative.

Zgrade se grade od temelja, a održavaju od krova. Od pravilne izvedbe temelja i materijala dokazane kakvoće ovisi stabilnost građevine. Ako nisu kvalitetni temelji, nema prave vrijednosti građevine.

Kad je riječ o održavanju stambenih zgrada, jedan od najtežih problema je hidroizolacija. Taj problem može se usporediti s karcinomom  u ljudskom organizmu. Danas je, nasreću, protiv tog problema pronađeno niz rješenja.

Kao posljedica brze gradnje i primjene neprovjerenih građevinskih materijala, stolarije koja hermetički zatvara prostorije i drugih faktora, česta je pojava plijesni ili gljivica u stanovima i drugim prostorijama.

Plijesan na zidovima čest je problem u stanovima pogotovo zato što se širi na drvene površine, fuge između pločica itd. S obzirom na to da je plijesan iz zdravstvenih i estetskih razloga jako nepoželjna pojava, svi je se žele što prije riješiti.
Nove tehnologije i znanstvena rješenja postoje. Uz pravilnu primjenu raspoloživih sredstava mogu se spriječiti štetne posljedice.

Termoizolacijska svojstva materijala danas su neizostavan faktor pri građenju i rekonstrukciji građevina.

Toplinska i zvučna izolacija rješavaju se jedinstevnim zahvatima jer su materijali tehnološki pripremljeni za višestruke funkcije.

Kupnjom na jednom mjestu značajno se smanjuju troškovi.

Zvonko
19.5.2012

Pretprijava za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta Dostupnost do stana

PREDSTAVNIK STANARA 14 GODINA 'MUZAO' NOVAC IZ PRIČUVE! Zagrepčanin (60) novac stanara uplaćivao na svoj privatni račun, evo koliko im je ukupno uzeo

Da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri status predstavnika suvlasnika u stambenim zgradama, vidi se iz najnovijih slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti.
Doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur.  novi predsjednik Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada

Doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. novi predsjednik Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada

21.12-2018. održani su prijevremeni izbori za predstavnike u tijelima udruge. Za novog predsjednika je izabran doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. savjetnik Udruge od 2013.g., asistent na katedri građ