Doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. novi predsjednik Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada

6.1.2019

Kroz odvijanje programa u 2018. godini pokazalo se da je potrebno izvršiti promjene u vodstvu udruge. Jedan od temeljnih razloga je najava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja da je u program donošenja novih zakonskih akata uvršten i  zakon kojim će se riješiti pitanje stanovanja, upravljanja i održavanja zgrada. Osim toga, u pripremi je konkretan program koji zahtjeva ozbiljnije angažiranje svih članova Udruge.

Iako su, posebice u 2018. godine, ostvareni dobri rezultati,  na skupštini je donesen zaključak da je potrebno izvršiti promjene. Sama činjenica da se očekuju šire rasprave vezano za donošenje novog Zakona zahtjeva i stručniji pristup tom području.

Odluka da se za predsjednika izabere doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. temelji se na činjenici da je imenovani već na izvjestan način uključen u procese koji slijede.

Za tajnika Udruge izabran je Milan Jokić  koji je i u prethodnom periodu uspješno obnašao tu funkciju.  Jedan od utemeljitelja Udruge, urednik je web stranice udruge, savjetnik, urednik više priručnika s korisnim savjetima za stanovanje i dr.

Za zamjenika predsjednika Izvršnog odbora  izabran je Kristian Starčić, mag. iur, voditelj pripreme projekata i provedbe EU projekata.

I među predstavnicima u drugim tijelima izvršene su  promjene sa ciljem  jačanja stručnog tima  za djelovanje u narednom periodu.

Egon Zukić
član izvršnog odbora HUSISZ

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- imenovano povjerestvo

Dočekali smo i taj trenutak da se krene u pripremu i donošenje zakona kojim će se regulirati pitanja koja nisu obuhvaćena u prethodnoj zakonskoj regulativi