Doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. novi predsjednik Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada

6.1.2019

Kroz odvijanje programa u 2018. godini pokazalo se da je potrebno izvršiti promjene u vodstvu udruge. Jedan od temeljnih razloga je najava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja da je u program donošenja novih zakonskih akata uvršten i  zakon kojim će se riješiti pitanje stanovanja, upravljanja i održavanja zgrada. Osim toga, u pripremi je konkretan program koji zahtjeva ozbiljnije angažiranje svih članova Udruge.

Iako su, posebice u 2018. godine, ostvareni dobri rezultati,  na skupštini je donesen zaključak da je potrebno izvršiti promjene. Sama činjenica da se očekuju šire rasprave vezano za donošenje novog Zakona zahtjeva i stručniji pristup tom području.

Odluka da se za predsjednika izabere doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. temelji se na činjenici da je imenovani već na izvjestan način uključen u procese koji slijede.

Za tajnika Udruge izabran je Milan Jokić  koji je i u prethodnom periodu uspješno obnašao tu funkciju.  Jedan od utemeljitelja Udruge, urednik je web stranice udruge, savjetnik, urednik više priručnika s korisnim savjetima za stanovanje i dr.

Za zamjenika predsjednika Izvršnog odbora  izabran je Kristian Starčić, mag. iur, voditelj pripreme projekata i provedbe EU projekata.

I među predstavnicima u drugim tijelima izvršene su  promjene sa ciljem  jačanja stručnog tima  za djelovanje u narednom periodu.

Egon Zukić
član izvršnog odbora HUSISZ

Pretprijava za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta Dostupnost do stana

PREDSTAVNIK STANARA 14 GODINA 'MUZAO' NOVAC IZ PRIČUVE! Zagrepčanin (60) novac stanara uplaćivao na svoj privatni račun, evo koliko im je ukupno uzeo

Da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri status predstavnika suvlasnika u stambenim zgradama, vidi se iz najnovijih slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti.