Buka prilikom opskrbe poslovnih prostora

18.11.2018

U mnogim zgradama  se nalaze i poslovni prostori. Uglavnom to nije problem kad se radi o tihom obrtu ili uslužnoj djelatnosti. Najčešće se javljaju problemi prilikom opskrbe trgovima svježom robom ili pekarskim proizvodima. To zahtjeva  dostavu prije početka radnog vremena. Gotovo je neizbježno j da se pritom stvara buka i lupanje  što ometa normalan život u stanovima koji uglavnom imaju izravan kontakt sa tim poslovnim prostorima.

Slično pitanje je vezano i za ugostiteljske objekte gdje su problemi izraženi po završetku radnog vremena. Gosti prilikom napuštanja lokala  vikom , galamom ili pokretanjem  vozila  stvaraju atmosferu kojom ometaju normalan život u noćnim satima.

Kako riješiti ove probleme?

Teško bez  usklađivanja propisa razumijevanja  nadležnih tijela koji izdaju odobrenje za te djelatnosti.  Treba uzeti u obzira da u takvim okolnostima  ni službe za zaštitu javnog reda  ne mogu biti efikasne.  Djelatnost se mora obavljati, a ne postoje ostali uvjeti kojima će se osigurati red i mir za građane.

Kao krajnje sredstvo zaštite od  takvih stanja, građani se mogu štititi sudskim putem. Moraju dokazati štetno djelovanje i sud  može izreći rješenje  o obvezujućim uvjetima  za  obavljanje djelatnosti  ili donijeti  riješenje o zabrani obavljanja takvih djelatnosti u zgradama.

Pretprijava za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta Dostupnost do stana

PREDSTAVNIK STANARA 14 GODINA 'MUZAO' NOVAC IZ PRIČUVE! Zagrepčanin (60) novac stanara uplaćivao na svoj privatni račun, evo koliko im je ukupno uzeo

Da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri status predstavnika suvlasnika u stambenim zgradama, vidi se iz najnovijih slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti.
Doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur.  novi predsjednik Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada

Doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. novi predsjednik Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada

21.12-2018. održani su prijevremeni izbori za predstavnike u tijelima udruge. Za novog predsjednika je izabran doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. savjetnik Udruge od 2013.g., asistent na katedri građ