Buka prilikom opskrbe poslovnih prostora

18.11.2018

U mnogim zgradama  se nalaze i poslovni prostori. Uglavnom to nije problem kad se radi o tihom obrtu ili uslužnoj djelatnosti. Najčešće se javljaju problemi prilikom opskrbe trgovima svježom robom ili pekarskim proizvodima. To zahtjeva  dostavu prije početka radnog vremena. Gotovo je neizbježno j da se pritom stvara buka i lupanje  što ometa normalan život u stanovima koji uglavnom imaju izravan kontakt sa tim poslovnim prostorima. 
 
Slično pitanje je vezano i za ugostiteljske objekte gdje su problemi izraženi po završetku radnog vremena. Gosti prilikom napuštanja lokala  vikom , galamom ili pokretanjem  vozila  stvaraju atmosferu kojom ometaju normalan život u noćnim satima. 
 
Kako riješiti ove probleme?
 
Teško bez  usklađivanja propisa razumijevanja  nadležnih tijela koji izdaju odobrenje za te djelatnosti.  Treba uzeti u obzira da u takvim okolnostima  ni službe za zaštitu javnog reda  ne mogu biti efikasne.  Djelatnost se mora obavljati, a ne postoje ostali uvjeti kojima će se osigurati red i mir za građane. 
 
Kao krajnje sredstvo zaštite od  takvih stanja, građani se mogu štititi sudskim putem. Moraju dokazati štetno djelovanje i sud  može izreći rješenje  o obvezujućim uvjetima  za  obavljanje djelatnosti  ili donijeti  riješenje o zabrani obavljanja takvih djelatnosti u zgradama. 
NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- drugi sastanak povjerenstva

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- drugi sastanak povjerenstva


Održan drugi sastanak Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga Zakona o upravljanju i održavanju zgrada

Odzvonilo predstavnicima suvlasnika na više zgrada

Zakonom vlasništvu i drugim stvarnim pravima određen je pravni status predstavnika suvlasnik. U Čl.375.st-2 toč.6. , međuvlasnički ugovor sadržai;
-Ime suvlasnika ovlaštenog za zastupanje suvlas
Nova uredba o gospodarenju otpadom

Nova uredba o gospodarenju otpadom

Što kazati na Uredbu koja se samo tako naziva a u suštini donosi građanima višestruko povećane troškove. Zar nije jasno da otpad stvaraju ljudi. Zašto se ne primjeni nešto iz pozitivne prakse iz ra

MAR-KAT


Upravitelj zgrada OTOK KRK
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se