Buka prilikom opskrbe poslovnih prostora

18.11.2018

U mnogim zgradama  se nalaze i poslovni prostori. Uglavnom to nije problem kad se radi o tihom obrtu ili uslužnoj djelatnosti. Najčešće se javljaju problemi prilikom opskrbe trgovima svježom robom ili pekarskim proizvodima. To zahtjeva  dostavu prije početka radnog vremena. Gotovo je neizbježno j da se pritom stvara buka i lupanje  što ometa normalan život u stanovima koji uglavnom imaju izravan kontakt sa tim poslovnim prostorima. 
 
Slično pitanje je vezano i za ugostiteljske objekte gdje su problemi izraženi po završetku radnog vremena. Gosti prilikom napuštanja lokala  vikom , galamom ili pokretanjem  vozila  stvaraju atmosferu kojom ometaju normalan život u noćnim satima. 
 
Kako riješiti ove probleme?
 
Teško bez  usklađivanja propisa razumijevanja  nadležnih tijela koji izdaju odobrenje za te djelatnosti.  Treba uzeti u obzira da u takvim okolnostima  ni službe za zaštitu javnog reda  ne mogu biti efikasne.  Djelatnost se mora obavljati, a ne postoje ostali uvjeti kojima će se osigurati red i mir za građane. 
 
Kao krajnje sredstvo zaštite od  takvih stanja, građani se mogu štititi sudskim putem. Moraju dokazati štetno djelovanje i sud  može izreći rješenje  o obvezujućim uvjetima  za  obavljanje djelatnosti  ili donijeti  riješenje o zabrani obavljanja takvih djelatnosti u zgradama. 
NAJČITANIJE

Predstavnik suvlasnika po ulazima

Zgrada kao jedinstvena građevina mora imati jednog predstavnika.

Novost u rubrici "Pitanja i odgovori

Zbog usklađivanja sa odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, u rubrici "pitanja i odgovori" izvršili smo određene promjene.

RAZDJELNICI

Dolazi nova sezona grijanja, i ponovno se otvara pitanje razdjelnik. Zašto su samo kod nas u Hrvatskoj razdjelnici nepoželjni?
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


ZAKON O UPRAVLJANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA

Više od deset godina ukazujemo na nedorečenost propisa kojima se regulira pitanje upravljanja i održavanja zgrada. Posljedice tog stanja vidljive su svakim danom sve više. Zgrade su u sve lošijem stan
Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov

NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se