Započeo program edukacije po školama Liburnijske rivijere

15.11.2021

U petak, 12. studenog, učenici 7.b razreda osnovne škole Rikarda Kataliniča Jeretova u Opatiji, na satu razrednog odjela prisustvovali su programu i prezentaciji „Komunalac d.o.o." koji je preko svojih članova predstavio učenicima vrijedan projekt očuvanja okoliša, kao i štetne uzročnike te također i posljedice neprevilnog i nemarnog zbrinjavanja svih vrsta otpada

U prezentaciji su upoznali učenike s odvozom i dovozom otpada, zbrinjavanjem biootpada, krupnim, glomaznim otpadom, reciklažnim dvorištima, korisnim i nekorisnim otpadom, onečišćenjima zraka, vode, te najvećim, globalnim onečišćenjem, te energetskom učinkovitošću. Učenici su sudjelovali u prezentaciji dajući svoje odgovore i ulažući svoje prethodno znanje u odgovore. Predavanje je bilo jako korisno,  a zaključeno je dijeljenjem brošura o ovome važnom projektu.

Ometanja normalnog korištenja posebnog djela, stana ili drugog prostora

Već bezbroj pitanja se odnosi na ometanje od strane susjeda ili drugih osoba.
Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.