Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

28.5.2019

Formiranjem povjerenstva , pokrenuti su i formalni procesi sa ciljem donošenja Zakona o upravljnju i održavanju zgrada.  Pošto  se radi o Zakonu za čije donošenje postoji inicijative od prije dsetak godina, očigledno je da su i nadležni postali svjesni da se na dosadašnji način ne mogu kvalieteno održavati  stambene zgrade.

O nužnost donošenja  zakona kojim će se popuniti pravne praznine  koje su  posljedice  nedorečenosti Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima smo već ranije donosili niz zaključaka  i inicijativa , koje možete vidjeti na ovom portalu.

Kao član povjerenstva , Hrvatsku udrugu stanara i suvlasnka zgrada  če predstavljati predsjednik doc.dr.sc.Dejan Bodul.

Naša obveza je da pratimo procese koji će dovesti do konačnog cilja , pa ćemo po potrebi organizirati javne rasprave na tu temu.

Urednik

Ometanja normalnog korištenja posebnog djela, stana ili drugog prostora

Već bezbroj pitanja se odnosi na ometanje od strane susjeda ili drugih osoba.
Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.