VAŽNE UPUTE !

18.3.2020

 Hrvatski crveni križ i MUP RH Ravnateljstvo civilne zaštite -Sektor za pripravnost i koordinaciju Dostavili su nam  slijedeće:

 
-UPUTE ZA SIGURAN NAČIN OBILASKA STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA 

-UPUTE ZA SIGURAN NAČIN PRIMANJA POMOĆI ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE
 
Upute  su proslijeđene HGK -Udruženje za upravljanje zgradama i  Udruzi "UPRAVITELJ".  
 
Upute je potrebno postaviti na oglasnim pločama zgrada ili na drugi prikladan način.  Obaveza upravitelja je da to izvrše preko predstavnika suvlasnika ili na drugi način  bez odlaganja. 
 
Ukoliko  u vašoj zgradi ne budu postavljene upute, javite nam se  po mogućnosti sa kontakt podacima upravitelja zgrade ili nam dostavite adresu na koju vam možemo dostaviti oba primjerka. 
 
Možete nam se javiti na  e-mail;  info@udruga-stanara.hr 

 
 
PREDSJEDNIK UDRUGE

Doc. dr. sc. Dejan Bodul
NAJČITANIJE

Bikarac stavljen u probni rad

Bikarac stavljen u probni rad

Treći županijski centar za zbrinjavanje otpada pušten u probni rad na područje Šibensko-kninske županije

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se