U reciklažnom dvorištu u Vrbovskom omogućen otkup povratne ambalaže.

Gradonačelnik Draženn Mufić sa članovima gradske uprave i komunanog društva

26.10.2022

U petak, 21. listopada 2022. godine društvo Komunalac d.o.o. Vrbovsko je uz nazočnost gradonačelnika grada Vrbovskog i djelatnika gradske uprave komunalnog društva započelo sa zaprimanjem ambalaže u sustavu povratne naknade, a odnosi se na ambalažu pića koja je proizvedena od plastike (PET), stakla i Al/Fe odnosno limenki od pive i drugih raznih napitaka.

 

Reciklažno dvorište u Vrbovskom jedino je mjesto na području grada gdje se zaprima plastična, metalna te staklena ambalaža koja je u sustavu povratne naknade, a isplata naknade vrši se na licu mjesta.

 

Otkup se vrši u redovne dane reciklažnog dvorišta na adresi Ulica hrvatskih branitelja 3F:

 

U zimskim mjesecima:

- od 1. studenog do 31. ožujka, utorkom od 10.00 do 16.00 sati, i petkom od 9.00 do 15.00 sati, te svaku prvu subotu u mjesecu od 10.00 do 13.00 sati.

 

U ljetnim mjesecima:

-od 1. travnja do 31. listopada utorkom od 11.00 do 18.00 sati, petkom od 11.00 do 16.00 sati, te svaku prvu subotu u mjesecu od 10.00 do 14.00 sati.

 

Ambalaža koja se zaprima mora na sebi imati otisnut natpis "POVRATNA NAKNADA 50 lp". Sukladno članku 24. stavku 7. Pravilnika o ambalaži i otpadnoj ambalaži  prodavatelj i osoba koja upravlja reciklažnim dvorištem dužni su i smiju preuzeti od potrošača – fizičke osobe otpadnu ambalažu od pića u količini do najviše 80 otpadnih ambalažnih jedinica dnevno po pojedinom potrošaču.

 

Na samom događaju su bili nazočni i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada koji u suradnji sa jedinicama lokalne samouprave provode edukativni program za učenike osnovnih škola pod nazivom "Mobilni EKO kutak", program koji je u završnoj fazi priprema za provedbu na području Gorskog kotara. Obuhvaća teme zbrinjavanja otpada, upoznavaja sa mogućnostima recikliranja, zaštite okoliša, promocije zdravlja i  zaštite prirode u općem smislu.

 

Ovaj program ima tendenciju trajnog uvođenja edukacija u škole, ali i za širu javnost sa ciljem edukacije i podizanja razine svijesti ukupnog pučanstva o klimatskim promjenama i održivom razvoju sukadno smjernicama EU.

 

Pri kraju su pripreme za provedbu. Ciklus  predavanja  počinje u  srijedu, 09.11.2022 u Vrbovskom i  nastavlja  se na području ostalih jedinica lokalne samouprave Gorskog kotara.

 

 

 

 

 

 

 
NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Još 2008 godine Hrvatska udruga stanara je pokrenula inicijativu za donošenje Zakona o upravljanju i održavanju zgrada. Konačno je otvorena i javna rasprava!
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - velike promjene!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - velike promjene!

Pogledajte reportažu i pročitajte članak portala Dnevnik.hr - Nov@ TV!
Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Nekoliko informacija i savjeta za sigurno korištenje peći na čvrsta goriva

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više