Svjetski dan pčela - ZSS-EPI PGŽ 2024

24.5.2024

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA PČELA 20. 5. 2024. U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI „JOSIP PAVLIŠIĆ" U GRAD RIJECI
 
U tjednu od 20. 5. 2024. – 26. 5 .2024. u katoličkoj osnovnoj školi „Josip Pavlišić" u Gradu Rijeci u sklopu provedbe javnozdravstvenog međusektorskog programa „ZSS-EPI PGŽ – 2024. – Grad Rijeka" odrađen je niz aktivnosti s ciljem podizanja svijesti učenika, ali i stručnog i nastavnog osoblja o važnosti zaštite okoliša i čovjekovog negativnog utjecaja na okoliš, naročito po pitanju ljudskog zdravlja.
 
Uz redovne aktivnosti postavljena je informativno-edukativne izložba s pratećim izlošcima u prometnijim dijelovima škole naziva „Mobilni EKO kutak" (Hrvatska udruga stanara) te su održane multimedijalne edukativne radionice o održivom gospodarenju otpadom (Čistoća d.o.o. – Rijeka) i zdravstvenim rizicima u zelenoj tranziciji (NZZJZ PGŽ), dok su učenici 6.a i 6.b razreda imali priliku sudjelovati u ekološkoj radionici naziva „Ekorama" u provedbi suradničke organizacije Društvo „Naša djeca" – Rijeka tijekom koje su se povodom obilježavanja Svjetskog dana pčela (20. 5. 2024.) izrađivale „pčelice" i „cvijeće" od kućnog otpadnog materijala koji su uz pomoć školskog koordinatora roditelji pripremili s učenicima.  
 
Uz standardne poruke sve veće potrebe za smanjenjem količine otpada, na taj način poslala se poruka i povećala svjesnost cjelokupnog pučanstva o važnosti pčela i drugih oprašivača za održavanje uravnoteženog i zdravog ekosustava koji je direktno povezan s ljudskim zdravljem, a kojeg je nažalost nedovoljno osviješteno ljudsko djelovanje dovelo skoro do izumiranja.
 
Više o obilježavanju Svjetskog dana pčela i odluci Generalne skupštine Ujedinjenih naroda iz 2017. može se pročitati na stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja:
 
NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Još 2008 godine Hrvatska udruga stanara je pokrenula inicijativu za donošenje Zakona o upravljanju i održavanju zgrada. Konačno je otvorena i javna rasprava!
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - velike promjene!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - velike promjene!

Pogledajte reportažu i pročitajte članak portala Dnevnik.hr - Nov@ TV!
Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Nekoliko informacija i savjeta za sigurno korištenje peći na čvrsta goriva

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više