Provjerite dimnjake

21.9.2022

Energetska kriza bitno utječe na povratak na stari način opskrbe toplinskom energijom. Strah od povećanja računa ili nedostatka energenata mnoge navodi da ponovno "aktiviraju dimnjake".

Nužno moramo upozoriti one koji nakon dužeg vremena ponovno aktiviraju svoje dimnjake/dimovode da moraju dobro provjeriti njihovu ispravnost. Ne mora biti istina da su se dimnjaci prestali koristiti i da su ostali u "ispravnom stanju". Dimnjaci su uglavnom sastavni do građevine u kojima su prisutne i promjene statike. Mogu nastati oštećenja ili neispravnosti koje nisu vidljive !

 

Iako neki misle da sami mogu provjeriti ispravnost, zakonska je obveza da to učine profesionalni dimnjačari. Nažalost, zbog uvjerenja da su dimnjaci ispravni ima slučajeva da su osim nastanka požara izgubljeni i ljudski životi.

 

NAPOMINJEMO SVIMA KOJI KORISTE DIMNJAKE DA JE ZAKONSKA OBVEZA DA MORAJU POZVATI DIMNJAČARA DA PROVJERI ISPRAVNOST DIMNJAKA I UREĐAJA ZA LOŽENJE !

 
NAJČITANIJE

Servisirinja plinskih uređaja i dimovoda

Servisirinja plinskih uređaja i dimovoda

Mnogima se čini bespotrebno bacanje novca za servisiranje plinskih uređaja i dimovoda. Nažalost, te osobe nisu u pravu...

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se