Pravna klinika Pravnog fakulteta u Rijeci - besplatni savjeti za građane

10.11.2023

Studenti i profesori riječkog Pravnog fakulteta na čelu s predsjednikom Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada izv. prof. dr. sc. Dejanom Bodulom, dipl. iur., svima, a ponajprije onima slabijih platežnih mogućnosti, besplatno daju pravne savjete.
 
Riječ je o tzv. primarnom obliku pomoći, a to znači pružanju općih pravnih informacija i mišljenja, odnosno savjeta i upute kojima se lakše rješavaju problemi određene vrste (rastava braka, imovinskopravni odnosi, prava branitelja i ljudska prava općenito, mogućnosti otvaranja OPG-a ili pokretanja firmi…), dok se u sekundarni oblik pomoći, a to je zastupanje na sudu, ne ulazi.
 
Savjeti se mogu zatražiti putem e-maila klinika@pravri.uniri.hr ili pozivom na broj 099/530-6250, a može se doći i osobno na adresu Pravnog fakulteta u Rijeci, svake srijede od od 12-15 sati.
 
NAJČITANIJE

Roštilj

Roštilj

Zbog roštiljanja na terasi završili na sudu: Sada se znaju pravila,a za kršenje kazna je do 250.000 eura!

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se