POZIV ZA SUDJELOVANJE U FOKUS GRUPI U RIJECI – 13.06.2022. U 18.00 SATI

7.6.2022

POZIV ZA SUDJELOVANJE U FOKUS GRUPI U RIJECI – 13.06.2022. U 18.00 SATI

Institut za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ) u sklopu HRZZ projekta - HESC projekta (http://hesc.uirs.si/hr-hr/) koji istražuje kvalitetu života i stanovanja u Hrvatskoj planira održati fokus grupu o kvaliteti života u riječkim stambenim naseljima, kako starima (izgrađenima od 1945. do 1990.) tako i novima (izgrađenima nakon 1991.) Cilj je istraživanja prikupiti informacije o tome koliko su stanovnici ovih naselja zadovoljni kvalitetom života i stanovanja koje im pružaju njihovi stanovi, zgrade i naselja, te što misle kako se kvaliteta života i stanovanja u njihovim naseljima može unaprijediti.

U fokus grupi sudjelovat će šest do deset sudionika/ca, a diskusiju će voditi istraživači iz IDIZ-a. Predviđeno trajanje fokus grupe je između 60 i 90 minuta. Fokus grupa planirana je za ponedjeljak, 13. lipnja, u 18.00 sati, u prostoru Društva arhitekata Rijeka (DAR-a), ul. Ivana Dežmana 2/A. Ako bude zainteresirano više sudionika organizirat će se i dodatna fokus grupa.

Za sve sudionike/ce osigurana je nagrada u vidu potrošačkog bona za trgovine „dm", u visini od 100 kuna.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo Vas da se prijavite na e-mail adresu svircic@idi.hr sa sljedećim podacima:

- ime (i prezime)

- spol

- dob

- kontakt telefon

- naziv naselja u kojem stanujete.

Vaša diskusija u fokus grupi može značajno doprinijeti izradi smjernica za obnovu i planiranje stambenih naselja u Hrvatskoj u smislu osiguravanja primjerene stambene politike te obnove i planiranja naselja. Vaš identitet kao sudionika/ce fokus grupe bit će zaštićen, a rezultati će biti dostupni samo u znanstvene i istraživačke svrhe.

Unaprijed hvala,

Istraživački tim IDIZ-a

Više o fokus grupama: U fokus grupama sudionici/e diskutiraju o određenom problemu uz stručno moderiranje razgovora. Izbor sudionika/ca vršit će se u skladu s potrebama za kreiranjem grupe koju odlikuju određene demografske karakteristike.

Bikarac stavljen u probni rad

Treći županijski centar za zbrinjavanje otpada pušten u probni rad na područje Šibensko-kninske županije

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit
Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.