POSLOVNA TAJNA UPRAVITELJA!

30.3.2011"POŠTOVANI.MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE NA SLJEDEĆE PITANJE.DALI JA KAO PREDSAVNIK STANARA IMAM PRAVO U UVID POLICU OSIGURANJA I TROŠKOVE VOĐENJA RAĆUNA U BANCI. UPRAVITELJ ZGRADE NAM TO USKRAĆUJE TE SE PRAVDA DA JE TO POSLOVN TAJNA. DOŠLO JE DA NAM SE RAĆUNI NIKAKO NE SLAŽU I DA SU SE POVEĆALI TROŠKOVI TE SE LJUDI PITAJU GDJE JE NOVAC OD PRIĆUVE IAKO SE PRIĆUVA POVEĆALA ZA 80%.PUNO HVALA"

 ODGOVOR:

 Nelogično je da uopće postoji ta vrsta problema.

Da  su sredstva pričuve  poslovna tajna  nekog upravitelja, zvuči nevjerojatno!  To meže biti prema nekim nepoznatim osobama, ali ne i prema suvlasnicima

Uostalom,
ozbiljno zabrinjava, ako suvlasnici do danas nisu shvatili da je pričuva isključivo novac koji osobno izdvajaju  iz svog džepa, te da imaju pravo i obavezu sudjelovanja u planiranju i održavanju zgrada.
Suvlasnici imaju pravo znati u svakom trenutku sa koim sredstvima zgrada raspolaže i sudjelovati u odlučivanju  Mortaju znati u štao se srewdstva pričuve ulažu.
osiguranje
18.1.2012

NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Još 2008 godine Hrvatska udruga stanara je pokrenula inicijativu za donošenje Zakona o upravljanju i održavanju zgrada. Konačno je otvorena i javna rasprava!
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - velike promjene!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - velike promjene!

Pogledajte reportažu i pročitajte članak portala Dnevnik.hr - Nov@ TV!
Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Nekoliko informacija i savjeta za sigurno korištenje peći na čvrsta goriva

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više