OSIGURANJE

20.3.2009

OSIGURANJE STAMBENE ZGRADE  NA NOVU VRIJEDNOST

 

 

            Po posebnim uvjetima za osiguranje na novu vrijednost mogu se osigurati građevinski objekti (zgrade, stanovi...), i to od rizika osnovnih i dopunskih, koje su obuhvaćene Uvjetima za osiguranje od požara i nekih drugih rizika. Pod novom vrijednosti predmeta osiguranja podrazumijeva se cijena izgradnje, odnosno nabave novoga u mjestu gdje se predmet nalazi.....

III.             OSIGURANJE STAKLA OD LOMA NA ZAJEDNIČKIM DIJELOVIMA ZGRADE

 

Predmet osiguranja su sva stakla ugrađena u zajedničke dijelove zgrade, odnosno sva stakla ugrađena u zajedničke dijelove pojedinog ulaza stambene zgrade, koji se osigurava, osim:

 1. neonskih i ostalih svjetlećih cijevi.
 2. predmeta od šupljeg stakla, stakla na svjetiljkama, reflektorima i tijelima za osvjetljivanje svih vrsta,
 3. napukla i oštećena stakla,
 4. stakla u oštećenim okvirima,
 5. stakla na prozorima, vratima, balkonima, izlozima i dr. stakla koja pripadaju stanovima i poslovnim prostorima etažnih vlasnika.

Osigurani rizici:

Ovim osiguranjem pruža se osiguravajuća zaštita od uništenja ili oštećenja osiguranih stakala zbog ostvarenja bilo kojeg rizika kojima su stakla izložena, osim za štetu prouzročenu:

 1. ratnim operacijama i pobunama,
 2. miniranjem i potresom,
 3. pri premještanju ili namještanju osiguranih stakala,
 4. ogrebotinom, izjedanjem i sličnim oštećenjima na površini osiguranih stakala,
 5. klizanjem i slijeganjem tla.

 

Osiguratelj je obvezan nadoknaditi:

 1. troškove za eventualno privremeno najnužnije zastakljenje,
 2. troškove za skidanje i ponovno namještanje predmeta koji smetaju pri postavljanju novog stakla (npr. zaštita rešetaka, zaštita šipka, zaklon od sunca i slično).
 3. troškove koje osiguranik ima za otklanjanje i smanjenje štete............
NAJČITANIJE

Ogledmi primjer Odlukeo kućnom redu

Ovo je primjer kako bi se trebala donijeti odluka o kućnom redu
Dimnjaci i sigurnost

Dimnjaci i sigurnost

Česta se javjaju pitanja vezana za obavezne kontreole ispravnosti dimnjaka. Tko je odgovoran. Zašto su zakonom propisane obveze?
Obnova zgrada oštećenih potresom.

Obnova zgrada oštećenih potresom.

Novi informator organizira vebinar na temu obnove zgrada oštećenih potresom
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Nova uredba o gospodarenju otpadom

Nova uredba o gospodarenju otpadom

Što kazati na Uredbu koja se samo tako naziva a u suštini donosi građanima višestruko povećane troškove. Zar nije jasno da otpad stvaraju ljudi. Zašto se ne primjeni nešto iz pozitivne prakse iz ra
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se