Nastavak projekta Mobilni EKO kutak

13.3.2023

Nastavljena je provedba  projekta Mobilni eko kutak.Zbog činjenice da se radi uškolama, bilo je nužno da se krene na vrijeme  kako bi se  edukacija provela do kraja školske godine
Volonteri Udruge, stručne osobe  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  PGŽ i komunalnih društava, postavljaju edukativne izložbe i održavaju edukaciju. Ove godine su izravnom edukacijom obuhvaćeni peti razredi. U školama se postavlja edukativno izložbeni materijal  u trajanju od jednog tjedna kako i bi se ostali razredi preko svojih predmetnih nastavnika upoznali sa sadržajem.

Do ovog trenutka, održana je nastava  u osnovnim školama Brod Moravice, Čabar,  Krk i Malinska. Trenutno se odvija u osnovnim školama Brod Moravice, Čavli i Omišalj.
Do kraja ove škplske godine  će se provesti edukacja u 16 osnovnih škola na području Primorsko-goranske županije.
 
Početkom naredne školske godine će se nastaviti u ostalim školana  na priobalju.
 
Ukoliko se steknu uvjeti , posebni  dio projekta će se provoditi tijekom ljeta u  turističkim središtima gdje će se  izložba postavljati na prikladna mjesta  na otvorenom prostoru. To mogu biti trgovi , šetnice ili druga mjesta gdje se kreće veći broj osoba.
 
M.J.
NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Još 2008 godine Hrvatska udruga stanara je pokrenula inicijativu za donošenje Zakona o upravljanju i održavanju zgrada. Konačno je otvorena i javna rasprava!
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - velike promjene!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - velike promjene!

Pogledajte reportažu i pročitajte članak portala Dnevnik.hr - Nov@ TV!
Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Nekoliko informacija i savjeta za sigurno korištenje peći na čvrsta goriva

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više