Mobilna corona kabina Tehnix za virusna oboljenja

25.3.2020

Ovo je vrijeme kada se ozbiljnije nego ikad moramo zamisliti o zaštiti okoliša i zdravlja . Koliko planova i priča o zbrinjavanju otpada je ispričamo, ali još uvijek nema trajnog riješenje. Razvrstavanje, odlaganje u posebne posude, i ponovno spajanje u jednom kamionu i sve to uglavnom odlazi na  stara odlagališta. Malo je onoga što ide po programu cirkularne ekonomije.
 
Misterij oko Corona virusa  ili drugih potencijalnih  oblika ugroze zdravlja ljudi su do sada bile sporedne teme. Sada kad nam se to događa,  postajemo krajnje ozbiljni.  Iako je o toj temi održana niz znanstvenih skupova , rasprava i studija, u praksi se veoma malo prosvjećuje pozornost  kvalitetnom preventivnom djelovanju. 
 
Tehnološka rješenja postoje. Samo treba stvoriti preduvjete za njihovu primjenu. Ne treba  rješenja tražiti negdje daleko. Postoje i u Republici Hrvatskoj!
 
Kompanija Tehnix vodeća je eko industrija u svijetu. Poslovni cilj Tehnix-a je razvijati i proizvoditi najbolje tehnologije kojima se postiže održivi razvoj i cirkularna ekonomija. Proizvodi više od 300 strojeva i opreme za okoliš, za što su dobili stotinu svjetskih priznanja i odličja. Razvili smo najbolju MO-BO-TO tehnologiju za reciklažu otpada. Primjenom naše tehnologije komunalni otpad postaje gospodarski resurs. Industrijskom reciklažom miješanog komunalnog otpada dobiva 8 vrsta sirovina, proizvodi eko kompost i RDF gorivo. Cilj  je  zajedno sa subjektima u zajednicama na području RH razviti industrijsku reciklažu komunalnog otpada u. Time ćemo doprinijeti zaustavljanju klimatskih promjena planete Zemlje. MO-BO-TO je tehnologija budućnosti kojom se postiže cirkularna ekonomija i održivi razvoj.
 Jedna od najnovijih inovacija  je Mobilna corona kabina Tehnix  za virusna oboljenja.  ( https://tehnix.hr/mobilna-corona-kabina-tehnix-za-virusna-oboljenja/ 
NAJČITANIJE

Prinudni upravitelj ili prisilni upravitelj

U "Jutarnjem listu" 01.06.2020 , objavljen je članak vezan za stanje u stambeno poslovnoj zgradi u Zagrebu. U članku se između ostalog spominje i "prisilni upravitelj", umjesto "prinudni upravitelj"

Fond za zaštitu okoliša sufinacira ugradnju kondenzacijskih bojlera

FZOEU je objavio natječaj za sufinanciranje ugradnje kondenzacijskih bojlera za građane sa područja oštećena zemljotresom

Obnova zgrada oštećenih potresom.

Novi informator organizira vebinar na temu obnove zgrada oštećenih potresom

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Nova uredba o gospodarenju otpadom

Nova uredba o gospodarenju otpadom

Što kazati na Uredbu koja se samo tako naziva a u suštini donosi građanima višestruko povećane troškove. Zar nije jasno da otpad stvaraju ljudi. Zašto se ne primjeni nešto iz pozitivne prakse iz ra
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se