Likovni radovi - "Eko suveniri" u izlogu Grada Rijeke - piramida otpada

11.10.2023

"U petak 06.10.2023. u izložbenom prostoru Gradske vijećnice na Korzu u Gradu Rijeci izloženi su likovni radovi tzv. "eko suveniri" učenika osnovnih škola čiji je osnivač Grad Rijeka, jedna od mnogobrojnih aktivnosti međusektorskog edukativnog programa "Zdravstvena sigurnost stanovništva u zelenoj tranziciji - održivi razvoj urbane sredine i klimatska neutralnost u PGŽ" čiji je nositelj Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ. 
 
"Eko suveniri" su simbol kako se može na kreativan način pristupiti sveprisutnom i rastućem problemu gospodarenjem s otpadom, a učenici 5.-tih razreda kroz radionicu "Eko rama" koju provodi Društvo Naša djeca - Rijeka na praktičan način usvajaju znanja kako se određene vrste otpada i prije recikliranja mogu prenamijeniti u različite svrhe, pa tako i u kreativne i interesante likovne uratke.
 
Prenamjena ili "repurpose" je tek četvrti korak u redosljedu hijerarhijske piramide održivog postupanja s otpadom čiji je glavni cilj smanjiti negativni utjecaj otpada na okoliš i zdravlje ljudi."
NAJČITANIJE

Roštilj

Roštilj

Zbog roštiljanja na terasi završili na sudu: Sada se znaju pravila,a za kršenje kazna je do 250.000 eura!

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se