Korištenje zajedničkih djelova , okućnice i nerazvrstanog prakirališta

7.3.2021

Korištenje okućnice, zajedničkih dijelova i nerazvrstnog parkirnog prostora  je  dozvoljeno svim suvlasnicima da ga koriste za svoje osobne potrebe na nepkodljiv način za ostale. Ukoliko neki suvlasnik to čini na štetan način za pojedince ili za suvasničku zajednicu, kazneno je odgovrana, Prijavu nadležno sudu podnosi oštećena soba , grupa suvlasnika ili  ostali pripadnici suvlasničke zajednice. Preporuka je da se koriste odvjetničke sluge. kako bi se  realno prikazalo činjenično sanje.

Prenamjena stana ili garaže u poslovni prostor

Za prenamjenu stana i li garaže u poslovni prostor nije potrebna suglasnost svih suvlasnika

Korištenje zajedničkih djelova , okućnice i nerazvrstanog prakirališta

Svu suvkasnici pod jedankim uvjetima mogu koristti zajedničke dijelove.

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo
Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.