Informativno - edukativna izložba MEK 2023 - Novi Vinodolski

16.8.2023

U subotu, 12.08.2023. s početkom u 08.00 sati na javnom prostoru povećane cirkulacije u Gradu Novom Vinodolskom predstavnici organizacija međusektorskog programa "Zdravstvena sigurnost stanovništva u zelenoj tranziciji - održivi razvoj urbane sredine i klimatska neutralnost u PGŽ" postavili su informativno-edukativnu izložbu naziva "Mobilni EKO kutak" s glavnim ciljem povećanja osviještenosti građana i građanki Primorsko-goranske županije o prevenciji zdravstvenih rizika, promociji zdravlja te energetskoj učinkovitosti i održivom gospodarenju otpadom kao ključnim faktorima zaštite okoliša.
 
Građani, turisti te ostali slučajni prolaznici su imali priliku postavljati raznolika pitanja vezana za tematiku, a pojedini entuzijasti su putem anketa dali vlastite komentare i sugestije za kvalitetnije provođenje aktivnosti, za što su bili nagrađeni biorazgradivim vrećicama za smeće i široku upotrebu. 


Među znatiželjnim prolaznicima našao se i naš simpatičan i za građane uvijek dostupan ministar mora, prometa i infrastrukture gosp. Oleg Butković!
 
Provođenje programa se nastavlja u ostalim gradovima s povećanom cirkulacijom prolaznika kao što su Mali Lošinj, Crikvenica, Rijeka te Opatija. 
NAJČITANIJE

Servisirinja plinskih uređaja i dimovoda

Servisirinja plinskih uređaja i dimovoda

Mnogima se čini bespotrebno bacanje novca za servisiranje plinskih uređaja i dimovoda. Nažalost, te osobe nisu u pravu...

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se