EDUKATIVNA EKSKURZIJA – „ZSS-EPI 2023.“

19.5.2023

U sklopu provođenja javnozdravstvenog međusektorskog edukativnog programa "Zdravstvena sigurnost stanovništva u zelenoj tranziciji – održivi razvoj urbane sredine i klimatska neutralnost u PGŽ” ("ZSS-EPI”), Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ u suradnji s KD Ponikve Eko-otok Krk, Hrvatskom udrugom stanara i suvlasnika zgrada, KTD Fužine, Komunalcem Vrbovsko te pod pokroviteljstvom Županije, Grada Vrbovskog i Općine Fužine, u ponedjeljak 15.05.2023. organizirali su edukativnu ekskurziju na sanirano odlagalište otpada odnosno novi pogon za sustav gospodarenja otpadom naziva "Treskavac” na Otoku Krku. Ekskurziju su pohodili učenici 5-ih razreda OŠ „I.G. Kovačić" s PŠ Moravice i Severin na Kupi s područja Grada Vrbovskog, OŠ Brod Moravice te OŠ „Ivanka Trohar" Fužine.
 
Pod mentorstvom edukatorice iz redova KD Ponikve Eko-otok Krk Sare Kirinčić, učenici su imali priliku uživo vidjeti kako funkcioniraju neophodni elementi kvalitetnog pogona za održivo gospodarenje otpadom kao što su pretovarna stanica, reciklažno dvorište, sortirnica, kompostana i dr., te time dobili konkretniju sliku funkcioniranja kružnog gospodarstva iz prakse.
 
Na kraju obilaska predstavnik NZZJZ PGŽ – ispostava Krk mr.sc. Maja Sormilić, dipl.sanit.ing.  prezentirala je učenicima koje su to neophodne preventivne aktivnosti koje se provode na odlagalištima otpada kao što su nadzor nad potencijalnim zdravstvenim rizicima iz područja DDD-a, procjepljivanje djelatnika koji su pod većim rizikom zaraze te monitoring okoliša.
NAJČITANIJE

Roštilj

Roštilj

Zbog roštiljanja na terasi završili na sudu: Sada se znaju pravila,a za kršenje kazna je do 250.000 eura!

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se