Edukacije o zaštiti okoliša nikad nije bila tako važna kao danas

23.12.2020

Program koji je pokrenut u suranji sa nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ krajem 2019. godine je nakon održane dvije izložbe u osnovnim školama i dvama galerijama zbog svima poznate situacije s korona virusom privremeno obustavljen. Međutim, i u ovim uvjetima se može nešto napraviti. Možda je baš ovo  trenutak kad još ozbiljnije moramo razmišljati o ugroženosti čovjeka i prirode od strane opasnosti iz nepoznatih izvora. A dovoljno je da se olako gomila razni otpad kojeg priroda ne može apsorbirati. 
 
Činjenica je da se danas mnogo govori o zbrinjavanju otpada, a smeća je svakim danom sve više. Puno manje se govori o smanjenju  otpada.
 
Nešto više se radi na smanjenju zagađenja pri opskrbi stanovništva energijom. Posebno je značajna opskrba toplinskom energijom  gdje je još uvijek u uporabi zastarjela tehnologija s velikim stupnjem zagađivanja okoliša. Zbog toga su nužne promjene i primjena novih toplinskih tehnologija. Posebno se potencira korištenje sunčanih kolektora, dizalica topline, kondenzacijskih tehnologija i drugih obnovljivih izvora energije.
 
Cilj nam je da preko ovog portala i na svaki drugi mogući način što više ukažemo na nužnost smanjenja otpada. Smisao našeg poziva na zajedničko djelovanje i jest u tome da svatko sa svoje pozicije da doprinos. 
 
(Ilustracje su preslike originalnih plakata i neki detalji neisu dovoljno vidjivi.Zainteresirani će imati priliku da se bolje upoznaju sa sadržajem  na izložbama koje bi trebale uslijediti kad prođe  epidemiološka kriza).
NAJČITANIJE

Obnova zgrada oštećenih potresom.

Obnova zgrada oštećenih potresom.

Novi informator organizira vebinar na temu obnove zgrada oštećenih potresom
Dimnjaci i sigurnost

Dimnjaci i sigurnost

Česta se javjaju pitanja vezana za obavezne kontreole ispravnosti dimnjaka. Tko je odgovoran. Zašto su zakonom propisane obveze?
Dim-stručni časopis

Dim-stručni časopis

Dolazi sezona grijanja. Ispravnost uređaja i opreme i primjena nove tehnologije za opskrbu toplinskom energijom faktor sigurnosti i zaštite okoliša.
Proizvodnja  PVC stolarije

Proizvodnja PVC stolarije

Premalo ljudi zna o PVC stolariji. Pozitivna i negativna iskustva investitora pred nas su stavili zadatak da odgovorimo na neka pitanja. Dugo nam je trebalo da na nas netko primi u proizvodne pogone.
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Nova uredba o gospodarenju otpadom

Nova uredba o gospodarenju otpadom

Što kazati na Uredbu koja se samo tako naziva a u suštini donosi građanima višestruko povećane troškove. Zar nije jasno da otpad stvaraju ljudi. Zašto se ne primjeni nešto iz pozitivne prakse iz ra
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se