Edukacije o zaštiti okoliša nikad nije bila tako važna kao danas

23.12.2020

Program koji je pokrenut pod pokroviteljstvom  Primorsko-goranske županije u suranji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ krajem 2019. godine je nakon održane dvije izložbe u osnovnim školama i dvama galerijama zbog svima poznate situacije s korona virusom privremeno obustavljen. Međutim, i u ovim uvjetima se može nešto napraviti. Možda je baš ovo  trenutak kad još ozbiljnije moramo razmišljati o ugroženosti čovjeka i prirode od strane opasnosti iz nepoznatih izvora. A dovoljno je da se olako gomila razni otpad kojeg priroda ne može apsorbirati. 
 
Činjenica je da se danas mnogo govori o zbrinjavanju otpada, a smeća je svakim danom sve više. Puno manje se govori o smanjenju  otpada.
 
Nešto više se radi na smanjenju zagađenja pri opskrbi stanovništva energijom. Posebno je značajna opskrba toplinskom energijom  gdje je još uvijek u uporabi zastarjela tehnologija s velikim stupnjem zagađivanja okoliša. Zbog toga su nužne promjene i primjena novih toplinskih tehnologija. Posebno se potencira korištenje sunčanih kolektora, dizalica topline, kondenzacijskih tehnologija i drugih obnovljivih izvora energije.
 
Cilj nam je da preko ovog portala i na svaki drugi mogući način što više ukažemo na nužnost smanjenja otpada. Smisao našeg poziva na zajedničko djelovanje i jest u tome da svatko sa svoje pozicije da doprinos. 
 
(Ilustracje su preslike originalnih plakata i neki detalji neisu dovoljno vidjivi.Zainteresirani će imati priliku da se bolje upoznaju sa sadržajem  na izložbama koje bi trebale uslijediti kad prođe  epidemiološka kriza).
NAJČITANIJE

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada - javna rasprava!

Još 2008 godine Hrvatska udruga stanara je pokrenula inicijativu za donošenje Zakona o upravljanju i održavanju zgrada. Konačno je otvorena i javna rasprava!
Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Kako se zaštititi od požara dimovodnih kanala?

Nekoliko informacija i savjeta za sigurno korištenje peći na čvrsta goriva

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit
Strategija

Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više