Edukacije o zaštiti okoliša i zdravlja, nikad nije bila tako važna kao danas

solarni kolektori

17.3.2020

 
Program koji je pokrenut krajem 2019. godine je nakon održane nakon održane dvije izložbe u osnovnim školama i dvije galerijama, e zbog svima poznate situacije sa korona virusom privremeno obustavljena.  Međutim, i u ovim uvjetima se može nešto napraviti. Možda je ovo baš trenutak kada još ozbiljnije moramo razmišljati o ugroženosti čovjeka i prirode od strane opasnosti iz nepoznatih izvora. Koliko su nam nepoznati mogući izvori, dovoljno je da se olako gomila razni otpad kojeg priroda ne može apsorbirati. 
 
Činjenica je da se danas mnogo govori o zbrinjavanju otpada a smeća je svakim danom sve više. Puno manje se govori o smanjenju  otpada.
 
Nešto više se radi na smanjenju zagađenja pri opskrbi stanovništva energijom. Posebno je značajna opskrba toplinskom energijom  gdje je dosta u uporabi zastarjela tehnologija sa velikim stupnjem zagađivanja okoliša. Zbog toga su nužne promjene i primjena novih toplinskih tehnologija.  Naročito se potencira korištenje sunčanih kolektora, dizalica topline, kondenzacijskih tehnologija i drugih obnovljivih  izvora energije.
 
Cilj nam je da preko ovog portala i na svaki drugi mogući način što više ukažemo o nužnosti smanjenja otpada. Smisao našeg poziva na zajedničko djelovanje i jeste u tome da svatko sa svoje pozicije dade doprinos. Za primjer smo uzeli BOSCH Hrvatska, koji godinama podupire ovakve programe. 
NAJČITANIJE

Prinudni upravitelj ili prisilni upravitelj

U "Jutarnjem listu" 01.06.2020 , objavljen je članak vezan za stanje u stambeno poslovnoj zgradi u Zagrebu. U članku se između ostalog spominje i "prisilni upravitelj", umjesto "prinudni upravitelj"

Fond za zaštitu okoliša sufinacira ugradnju kondenzacijskih bojlera

FZOEU je objavio natječaj za sufinanciranje ugradnje kondenzacijskih bojlera za građane sa područja oštećena zemljotresom

Obnova zgrada oštećenih potresom.

Novi informator organizira vebinar na temu obnove zgrada oštećenih potresom

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti
Nova uredba o gospodarenju otpadom

Nova uredba o gospodarenju otpadom

Što kazati na Uredbu koja se samo tako naziva a u suštini donosi građanima višestruko povećane troškove. Zar nije jasno da otpad stvaraju ljudi. Zašto se ne primjeni nešto iz pozitivne prakse iz ra
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se