Doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. novi predsjednik Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada

6.1.2019

Kroz odvijanje programa u 2018. godini pokazalo se da je potrebno izvršiti promjene u vodstvu udruge. Jedan od temeljnih razloga je najava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja da je u program donošenja novih zakonskih akata uvršten i  zakon kojim će se riješiti pitanje stanovanja, upravljanja i održavanja zgrada. Osim toga, u pripremi je konkretan program koji zahtjeva ozbiljnije angažiranje svih članova Udruge.

Iako su, posebice u 2018. godine, ostvareni dobri rezultati,  na skupštini je donesen zaključak da je potrebno izvršiti promjene. Sama činjenica da se očekuju šire rasprave vezano za donošenje novog Zakona zahtjeva i stručniji pristup tom području.

Odluka da se za predsjednika izabere doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. temelji se na činjenici da je imenovani već na izvjestan način uključen u procese koji slijede.

Za tajnika Udruge izabran je Milan Jokić  koji je i u prethodnom periodu uspješno obnašao tu funkciju.  Jedan od utemeljitelja Udruge, urednik je web stranice udruge, savjetnik, urednik više priručnika s korisnim savjetima za stanovanje i dr.

Za zamjenika predsjednika Izvršnog odbora  izabran je Kristian Starčić, mag. iur, voditelj pripreme projekata i provedbe EU projekata.

I među predstavnicima u drugim tijelima izvršene su  promjene sa ciljem  jačanja stručnog tima  za djelovanje u narednom periodu.

Egon Zukić
član izvršnog odbora HUSISZ

Ometanja normalnog korištenja posebnog djela, stana ili drugog prostora

Već bezbroj pitanja se odnosi na ometanje od strane susjeda ili drugih osoba.
Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.