Doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. novi predsjednik Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada

6.1.2019

Kroz odvijanje programa u 2018. godini pokazalo se da je potrebno izvršiti promjene u vodstvu udruge. Jedan od temeljnih razloga je najava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja da je u program donošenja novih zakonskih akata uvršten i  zakon kojim će se riješiti pitanje stanovanja, upravljanja i održavanja zgrada. Osim toga, u pripremi je konkretan program koji zahtjeva ozbiljnije angažiranje svih članova Udruge.

Iako su, posebice u 2018. godine, ostvareni dobri rezultati,  na skupštini je donesen zaključak da je potrebno izvršiti promjene. Sama činjenica da se očekuju šire rasprave vezano za donošenje novog Zakona zahtjeva i stručniji pristup tom području.

Odluka da se za predsjednika izabere doc. dr. sc. Dejan Bodul dipl. iur. temelji se na činjenici da je imenovani već na izvjestan način uključen u procese koji slijede.

Za tajnika Udruge izabran je Milan Jokić  koji je i u prethodnom periodu uspješno obnašao tu funkciju.  Jedan od utemeljitelja Udruge, urednik je web stranice udruge, savjetnik, urednik više priručnika s korisnim savjetima za stanovanje i dr.

Za zamjenika predsjednika Izvršnog odbora  izabran je Kristian Starčić, mag. iur, voditelj pripreme projekata i provedbe EU projekata.

I među predstavnicima u drugim tijelima izvršene su  promjene sa ciljem  jačanja stručnog tima  za djelovanje u narednom periodu.

Egon Zukić
član izvršnog odbora HUSISZ

Ogledmi primjer Odluke o kućnom redu

Ovo je primjer kako bi se trebala donijeti odluka o kućnom redu
Edukacije o zaštiti okoliša nikad nije bila tako važna kao danas

Pošto smo prisiljeni da obustavimo edukativne izložbe, na ovaj način vam predstavljamo sadržaj koji se nalazi na plakatima B1 i B2.

Prenamjena stana ili garaže u poslovni prostor

Za prenamjenu stana i li garaže u poslovni prostor nije potrebna suglasnost svih suvlasnika
Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.