Dim-stručni časopis

18.9.2020

Svaki korisnik uređaja mora biti svjestan neposredne opasnosti ako se ne posveti dovoljno pažnje uređajima i opremi za opskrbu toplinskom energijom. Posebno je to značajno za korisnike uređaja s dimovodima. Nažalost, uz sve  što bi trebali znati i poduzeti, svake godine  se pojavljuju slučajevi sa štetnim posljedicama. Zbog neispravnosti uglavnom nastale uslijed neodržavanja ili dotrajalosti, javljaju se požari sa materijalnom šteto, a nerijetko i s ljudskim žrtvama.

Posebno značenje  ima ispravnost i primjena odgovarajuće tehnologije  sa ciljem uštede i smanjenjem zagađenja  okoliša!

Kako bi bili što manje žrtve vlastitog neznanja, preporučamo traženje savjeta od stručnih osoba i edukaciju. Značajne i korisne savjete i informacije mogu se pronaći u časopisu "DIM"

Ovdje imate možete pregledati sadržaj jednog izdanja tog časopisa.;

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Koliko treba potpisa stanara za obnovu? Ustavni sud ukinuo apsurdno i neprovedivo pravilo

Ometanja normalnog korištenja posebnog djela, stana ili drugog prostora

Već bezbroj pitanja se odnosi na ometanje od strane susjeda ili drugih osoba.
Strategija

Kao su se organizirali prosjaci na ulicama Brisela, može im zavidjeti i svaka dobro ustrojena društvena zajednica.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoiša i energetskoj učinkovitosti

22.rujna 2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pod pokrovit

Zakključak ustavnog suda o Zakonu o energetskoj učinkovitosti

Pitanja i odgovori

I dalje se učestalo ponavljaju ista ili slična pitanja.Molimo da u već objavljenima potražite odgovor na vaše pitanje jer ne stižemo na sva pravodobno odgovoriti

NUŽNE PROMJENE POSTOJEĆIH PROPISA

Više godina pokušavamo ukazati na nužnost promjena u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Uredbi o održavanju zgrada i donošenja Zakona o stanovanju.