Zbrinjavanje odjeće

17.4.2018

Odjeća i obuća

Iako su na raznim prikladnim mjestima postavljeni kontejneri za odlaganjer tekstila, odjeće i obuće,  mnogo toga završi  u kontejnerima za ostali mješani otpad. Što je još žalosnije, mnogo toga završi odbačeno u prirodi.

Bez velikog truda  i odrcanja, odlaganje odjeće može biti human i na drug način društveno koristan  čin.

Očigledan je primjer organiziranog djelovanja socijalne zadruge Humana Nova.

Očigledan je primjer  organiziranog djelovanja  socijalne zadruge Humana Nova.

Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Predstavnik suvlasnika po ulazima

Zgrada kao jedinstvena građevina mora imati jednog predstavnika.

Novost u rubrici "Pitanja i odgovori

Zbog usklađivanja sa odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, u rubrici "pitanja i odgovori" izvršili smo određene promjene.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov