Zbrinjavanje odjeće

17.4.2018

Odjeća i obuća

Iako su na raznim prikladnim mjestima postavljeni kontejneri za odlaganjer tekstila, odjeće i obuće,  mnogo toga završi  u kontejnerima za ostali mješani otpad. Što je još žalosnije, mnogo toga završi odbačeno u prirodi.

Bez velikog truda  i odrcanja, odlaganje odjeće može biti human i na drug način društveno koristan  čin.

Očigledan je primjer organiziranog djelovanja socijalne zadruge Humana Nova.

Očigledan je primjer  organiziranog djelovanja  socijalne zadruge Humana Nova.

Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Pretprijava za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta Dostupnost do stana