Uklonjen prijedlog za izradu nacrta zakona

20.9.2019

Sudionici  rasprave  su bili  članovi povjerenstva  i predstavnici  iz javnog sektora i gospodarstva  čiji su programi vezano za stambene zgrade.
Rasprava je vođena sa  ciljem da se definiraju   zapreke  koje postoje i  otežavaju normalno  provođenje  mjera od javnog interesa i zapreka  na koje nailaze gospodarstvenici.

Iako je  napomenuto da je prijedlog  koji se nalazi na našem portalu samo smjerokaz za daljnje rasprave i  pripreme konačnog nacrta  Zakona o upravljanju i održavanju zgrada,neki sudionici  su se orijentirali  kritiziranja nekih odredbi  kao da se radi o već  donesenom zakonu.  Kako se u dalje ne bi dovodili  u slične situacije,  prijedlog koji je  bio na našem portalu  je uklonjen.

Naknadno će bi postavljen konkretan prijedlog koji  bi nakon javne rasprave bio dostaljen na usvajanje.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada- imenovano povjerestvo

Dočekali smo i taj trenutak da se krene u pripremu i donošenje zakona kojim će se regulirati pitanja koja nisu obuhvaćena u prethodnoj zakonskoj regulativi