Strategija

17.4.2014

Samo u jednoj ulici u Briselu, rasporedili su se na nekoliko punktova  članovi prosijačke obitelji. Tu je bila baka i četvoro unuka.  Baka je uzela najmlađeg unuka, stavila prostirku, polegla unuka i psa lutalicu pored sebe i sa otvorenim dlanom ispred  jednog marketa skupljala dobrovoljne priloge (prosila).  Preko puta ulice, sjedio je jedan punoljetni unuk, čitao knjigu, kraj njega pas, a ispred posudica za sitniš  koji ubaciju prolaznici.
Iz suprotne ulice našao je jedan  mladić negdje na granici punoljetnost. Iskrivljene  noge na "X" sa štakama. Prolazio je pored  djevojke koja je klečeći slasno jela debeli sendvić. Samo prije deset minuta, djevojka je molila milost sklopljenih ruku.

Sve ovo je uobičajena slika  iz koje se ne može izvesti zaključak da se radi o jednoj obitelji.

Nažalost  negdje oko podne, okupilo se društvo na jednom mjestu, bez znakova bjede i tjelesnih nedostataka i vjerovatno se dogovaralo za odlazak na ručak (vidi se po babi, djetetu i psu da se dobro hrane!) ili su radili raspored za poslijepodnevne aktivnosti.

 Kažem "nažalost" samo zato što sam se tu zatekao bez fotoaparata i nema dokaz za ovaj zaključak!

I još mi netko kaže da se kod nas loše živi! Naši imaju posude za smeće pa ih je manje u ulozi prosijaka!
NAJČITANIJE

Predstavnik suvlasnika optužen za pronevjeru

Da su nužne promjene u načinu upravljanja stambenim zgradama, govori i slučaj iz Karlovca.

Prenosimo sdržaj sa portala Udruge suvasnika stanara grada Karlovca

UPRAVITELJ- PODSJETNIK

Iako već dgo na ovom portalu postoji sadržaj u kojem se mogu vidjeti obveze upravitelja, i dalje nam se postavljaju pitanja na tu temu.
Molimo da ubuduće koristite sadržaj portala prije nego l
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


ZAKON O UPRAVLJANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA

Više od deset godina ukazujemo na nedorečenost propisa kojima se regulira pitanje upravljanja i održavanja zgrada. Posljedice tog stanja vidljive su svakim danom sve više. Zgrade su u sve lošijem stan
Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov

NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se