Strategija

17.4.2014

Samo u jednoj ulici u Briselu, rasporedili su se na nekoliko punktova  članovi prosijačke obitelji. Tu je bila baka i četvoro unuka.  Baka je uzela najmlađeg unuka, stavila prostirku, polegla unuka i psa lutalicu pored sebe i sa otvorenim dlanom ispred  jednog marketa skupljala dobrovoljne priloge (prosila).  Preko puta ulice, sjedio je jedan punoljetni unuk, čitao knjigu, kraj njega pas, a ispred posudica za sitniš  koji ubaciju prolaznici.
Iz suprotne ulice našao je jedan  mladić negdje na granici punoljetnost. Iskrivljene  noge na "X" sa štakama. Prolazio je pored  djevojke koja je klečeći slasno jela debeli sendvić. Samo prije deset minuta, djevojka je molila milost sklopljenih ruku.

Sve ovo je uobičajena slika  iz koje se ne može izvesti zaključak da se radi o jednoj obitelji.

Nažalost  negdje oko podne, okupilo se društvo na jednom mjestu, bez znakova bjede i tjelesnih nedostataka i vjerovatno se dogovaralo za odlazak na ručak (vidi se po babi, djetetu i psu da se dobro hrane!) ili su radili raspored za poslijepodnevne aktivnosti.

Kažem "nažalost" samo zato što sam se tu zatekao bez fotoaparata i nema dokaz za ovaj zaključak!

I još mi netko kaže da se kod nas loše živi! Naši imaju posude za smeće pa ih je manje u ulozi prosijaka!

Predstavnik suvlasnika optužen za pronevjeru

Da su nužne promjene u načinu upravljanja stambenim zgradama, govori i slučaj iz Karlovca.

Prenosimo sdržaj sa portala Udruge suvasnika stanara grada Karlovca

UPRAVITELJ- PODSJETNIK

Iako već dgo na ovom portalu postoji sadržaj u kojem se mogu vidjeti obveze upravitelja, i dalje nam se postavljaju pitanja na tu temu.
Molimo da ubuduće koristite sadržaj portala prije nego l

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov