Krovni prozori

4.1.2018

1. Ako su krovni prozori dio građevine izgrađene prema projektu  onda su to zajednički dijelovi i održavaju se sredstvima pričuve. To je u situaciji kad dolazi do prokišnjavanja uslijed dotrajalosti. Ako je do prokišnjavanja došlo uslijed nepravilnog korištenja (otvaranje i zatvaranje od strane vlasnika tog posebnog dijela, onda oštećenja sanira on sam.

2. Ako su  krovni prozori ugrađeni naknadno  kao investicija vlasnika tog posebnog dijela, u cijelosti je to njegova obveza.

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov