Hitan sastanak zbog susjeda iz pakla

6.6.2016

Prenosimo sadržaj objavljen u "Glasu istre" od 19.05. 2016.

Hitan sastanak zbog "susjeda iz pakla"

Objavljeno: 19.05.2016 | 08:34

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada uključila se u rješavanje dugogodišnjeg problema stanara Marulićeve 17 u kojoj već godinama u smeću i fekalijama živi njihov susjed Damir Jovanović, o čemu smo nedavno izvijestili. Susjedi su posve nemoćni iako su se u više navrata obraćali svim nadležnim institucijama, no do danas nije bilo nikakve reakcije.

Slijedi kompliciran proces

Predstavnici udruge stanara nakon sastanka sa suvlasnicima i upraviteljem zgrade upozorili su da bi ovaj slučaj, što vrijeme više odmiče, mogao postati ozbiljan problem za širu zajednicu.

- Ako se ne pomogne suvlasnicima zgrade i upravitelju u hitnom rješavanju problema, postoji opasnost i za ugrožavanje javnih interesa. Da bi se na zakonit način poduzele potrebne mjere, nužno je da tijela i službe poduzmu mjere iz svoje nadležnosti. Prema našoj procjeni, slijedi dosta kompliciran proces u kojem će u krajnjem slučaju, sud morati donijeti rješenje. Da bi se proces ubrzao, oštećeni moraju pribaviti što više dokaza o izravnoj ugroženosti zdravlja i imovine, upozorila je predsjednica udruge Đana Pahor.

Stoga je udruga jučer o slučaju izvijestila nadležna tijela zatraživši koordinaciju i žuran sastanak s pulskim gradonačelnikom, ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Pula, epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo, načelnikom PU istarske i sanitarnim inspektorima.

Sastanak s Gradom

- Činjenica je da nadležna tijela i službe ne raspolažu s  potpunim ovlastima za donošenje konačnog rješenja i zbog toga je nužna suradnja između svih u kojem će se sve ustanovljene činjenice moći koristiti u konačnom postupku. Predstavnici naše udruge ne mogu u pravno-formalnom smislu sudjelovati u utvrđivanju činjenica, ali ćemo biti na raspolaganje svim sudionicima da na temelju dosadašnjeg iskustva pomognemo u pronalasku konačnog rješenja.

Budući da se radi o slučaju gdje svako odlaganje aktivnosti može izazvati još veće posljedice, predložili smo da se održi zajednički sastanak u organizaciji Grada Pule već početkom idućeg tjedna, rekla je predsjednica udruge Đana Pahor.

Iz udruge su nam potvrdili da će se u organizaciji Grada Pule doista i održati sastanak svih sudionika radi koordinacije u slučaju Jovanović. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

Više o samom slučaju možete vidjeti u sadržaju "Glasa istre" na:

Pretprijava za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta Dostupnost do stana

PREDSTAVNIK STANARA 14 GODINA 'MUZAO' NOVAC IZ PRIČUVE! Zagrepčanin (60) novac stanara uplaćivao na svoj privatni račun, evo koliko im je ukupno uzeo

Da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri status predstavnika suvlasnika u stambenim zgradama, vidi se iz najnovijih slučajeva zlouporabe položaja i ovlasti.