Hitan sastanak zbog susjeda iz pakla

6.6.2016


Prenosimo sadržaj objavljen u "Glasu istre" od 19.05. 2016.Hitan sastanak zbog "susjeda iz pakla"


Objavljeno: 19.05.2016 | 08:34
Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada uključila se u rješavanje dugogodišnjeg problema stanara Marulićeve 17 u kojoj već godinama u smeću i fekalijama živi njihov susjed Damir Jovanović, o čemu smo nedavno izvijestili. Susjedi su posve nemoćni iako su se u više navrata obraćali svim nadležnim institucijama, no do danas nije bilo nikakve reakcije.


Slijedi kompliciran proces


Predstavnici udruge stanara nakon sastanka sa suvlasnicima i upraviteljem zgrade upozorili su da bi ovaj slučaj, što vrijeme više odmiče, mogao postati ozbiljan problem za širu zajednicu. 


- Ako se ne pomogne suvlasnicima zgrade i upravitelju u hitnom rješavanju problema, postoji opasnost i za ugrožavanje javnih interesa. Da bi se na zakonit način poduzele potrebne mjere, nužno je da tijela i službe poduzmu mjere iz svoje nadležnosti. Prema našoj procjeni, slijedi dosta kompliciran proces u kojem će u krajnjem slučaju, sud morati donijeti rješenje. Da bi se proces ubrzao, oštećeni moraju pribaviti što više dokaza o izravnoj ugroženosti zdravlja i imovine, upozorila je predsjednica udruge Đana Pahor.


Stoga je udruga jučer o slučaju izvijestila nadležna tijela zatraživši koordinaciju i žuran sastanak s pulskim gradonačelnikom, ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Pula, epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo, načelnikom PU istarske i sanitarnim inspektorima.


Sastanak s Gradom


- Činjenica je da nadležna tijela i službe ne raspolažu s  potpunim ovlastima za donošenje konačnog rješenja i zbog toga je nužna suradnja između svih u kojem će se sve ustanovljene činjenice moći koristiti u konačnom postupku. Predstavnici naše udruge ne mogu u pravno-formalnom smislu sudjelovati u utvrđivanju činjenica, ali ćemo biti na raspolaganje svim sudionicima da na temelju dosadašnjeg iskustva pomognemo u pronalasku konačnog rješenja.


Budući da se radi o slučaju gdje svako odlaganje aktivnosti može izazvati još veće posljedice, predložili smo da se održi zajednički sastanak u organizaciji Grada Pule već početkom idućeg tjedna, rekla je predsjednica udruge Đana Pahor.


Iz udruge su nam potvrdili da će se u organizaciji Grada Pule doista i održati sastanak svih sudionika radi koordinacije u slučaju Jovanović. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Više o samom slučaju možete vidjeti u sadržaju "Glasa istre" na:

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/pula-zivi-u-smecu-okruzen-fekalijama-i-zoharima-525607
NAJČITANIJE

Podatci o dužnicima pričuve

U godišnjoj bilanci upravitelji su dužni upoznati sve suvlasnike o poslovanju zgrade. Između ostalog bilanca mora sadržavati i podatke o dugovanjima poimenično za svakog dužnika.

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-povjerenstvo

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku kojm je imenovano povjerenstvo za izradu Nacrta zakona o upravljanju i održavanju zgrada
Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Zakon o upravljanju i održavanju zgrada-prvi inicijalni sastanak povjerenstva

Započeo je proces koji bi trebao rezultirai donošenjem Zakonom o upravljanju i odražvanju zgrada.

RAZDJELNICI

Dolazi nova sezona grijanja, i ponovno se otvara pitanje razdjelnik. Zašto su samo kod nas u Hrvatskoj razdjelnici nepoželjni?
Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Vodič s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje

Zbog ubrzanog razvoja događaja vezanih za upravljanje, održavanje i razvijanje ukupnih odnosa u zgradama i zajednici, općenito, objavljujemo cjelokupan sadržaj Vodiča u originalnom izdanju.


ZAKON O UPRAVLJANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA

Više od deset godina ukazujemo na nedorečenost propisa kojima se regulira pitanje upravljanja i održavanja zgrada. Posljedice tog stanja vidljive su svakim danom sve više. Zgrade su u sve lošijem stan

NOVA INICIJATIVA

(Objavljeno 27.1.2013)

Nova inicijativa je pokrenuta na nacionalnoj razini i nadamo se da će se konačno pokrenuti ovo značajno društveo pitanje.

INICIJATIVA ZA DONOŠENJE STAMBENOG ZAKONA I IZMJENE U ZAKONU O VLASNIŠTVU I DRUGIM STVARNIM PRAVIMA.Objavljeno na ovom portalu 2009.g.

Udruga stanara i Hrvatsko pravničko društvo Rijeka pokrenuli su inicijativu za donošenje Zakona o stanovanju i promjene u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. MOLIMO DA PROČITATE DO KRAJA I

Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se