FASADA U POLA CIJENE Fasada na objektu je bila "Jumpet" ( s azbestnim vlaknima ), te je ista prethodno uklonjena samo na oštećenim djelovima ( trusnim ), sanirana armatura, te ugrađen toplinski "Bekatherm standard" sustav sa EPS pločama debljine 8 cm ( Stiropor ) robne marke "Bekament" koji posjeduje sve certifikate u RH, kao i certifikate izdane u Švicarskoj i EU. Ukupno vrijeme radova na 2100 m2 fasade trajalo je ukupno oko 70 dana od dana početka radova, te je izvedeno po svim pravilima građevinske struke od strane certificiranog izvođača. Radove izvela građevinska tvrtka stručnim vodstvoma Dražena Volodera.

PRIJE SANACIJE

TIJEKOM SANACIJE

NAKON SANACIJE

Krovni prozori

Učestala su pitanja o obvezi održavanja krovnih prozora. Problem se uglavnom javlja u obliku vlaženja (prokišnjavanja) Iako su krovni prozori dio ukupne krovne površine, postoje dvije vrste odgovora;

Predstavnik suvlasnika optužen za pronevjeru

Da su nužne promjene u načinu upravljanja stambenim zgradama, govori i slučaj iz Karlovca.

Prenosimo sdržaj sa portala Udruge suvasnika stanara grada Karlovca

Zaključci s konferencije o sigurnosti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti

Dana 22.09.2016. godine u Rijeci je održana konferencija na temu stanovanja. Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, pod pokrov